Kroměříž: Czech POINT v přízemí radnice na Velkém náměstí je opět v provozu

08.04.2020 18:16

Městský úřad v Kroměříži znovu otevřel Czech POINT, kontaktní místo veřejné správy, které občané najdou v přízemí radnice na Velkém náměstí. „Reagujeme tak na rozhodnutí ministerstva zdravotnictví, které ukončilo své opatření ve vztahu ke kontaktním místům veřejné správy,“ uvedla tajemnice městského úřadu Veronika Škrabalová.

Kroměříž: Czech POINT v přízemí radnice na Velkém náměstí je opět v provozu
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Czech POINT bude otevřený po pracovní dobu městského úřadu. Na kontaktním místě veřejné správy si občané mohou obstarat informace potřebné k výkonu zaměstnání či podnikatelské činnosti (například výpisy z evidence rejstříku trestů), mohou si zde ověřit dokumenty, získat výpisy z katastru nemovitostí, podat žádost o zřízení datové schránky a podobně.

Většina městského úřadu ale zůstává kvůli nebezpečí šíření nákazy koronaviru pro veřejnost nadále uzavřena. Výjimkou je jen podatelna v ulici 1. máje, která je otevřená v pondělí a ve středu, vždy od 8 do 11 hodin. Lidé zde mohou osobně odevzdat písemnosti, jejichž doručení na úřad nesnese odklad. Mimo tuto dobu pro podání slouží na budově C pro tyto účely zřízená poštovní schránka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

22:28 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného jasanu v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…