Praha: Primátor navštívil největší útulek na území hlavního města

23.08.2011 10:01

Pražský primátor Bohuslav Svoboda spolu s ředitelem Městské policie Vladimírem Kotroušem navštívili 170místný útulek po opuštěné psy a věhlasnou Kynologickou poradnu v pražské Troji. Útulek přijal za minulý rok skoro 3 tisíce psů. Přičemž průměrná doba pobytu zvířete v útulku jsou 2 týdny.

Praha: Primátor navštívil největší útulek na území hlavního města
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Svoboda

„Útulek je v nepřetržitém provozu a zajišťuje dočasné umístění nalezených, opuštěných a toulavých zvířat na území hlavního města. Je téměř neuvěřitelné, že úspěšnost útulku ve vydávání psů je téměř 95 procent," chválil primátor hl. m. Prahy Bohuslav Svoboda práci a zmínil i velký vliv povinné evidence pomocí čipů: „Čipování má nespornou přednost v tom, že při nálezu opuštěného či zatoulaného zvířete mohou strážníci psa označeného čipem ihned identifikovat pomocí přenosné čtečky. Dotazem na evidenci pak v krátké době zjistí majitele a uvědomí ho."

V bezprostřední blízkosti zařízení se také nachází Kynologická poradna pro majitele psů, která funguje 6 dní v týdnu. Služeb v oblasti poradenství využívají klienti nejen z celé České republiky, ale také ze zahraničí. Pražané mohou využít bezplatných služeb z řad zkušených kynologů jak v teoretické rovině, tak i v praktické části  - při základní výchově psa. „Získané informace o výchově psa, jeho výcviku a ovládání na veřejnosti usnadní vzájemné soužití s těmito zvířaty," uvedl ředitel strážníků Vladimír Kotrouš a dodal: „Zcela jistě to ocení i ostatní obyvatelé Prahy, kteří se psů odjakživa obávají nebo s nimi nemají dobré zkušenosti."

Městská policie spravuje dva útulky pro opuštěná zvířata, a to v Troji a Dolních Měcholupech. Útulek v Troji je prioritně určen psům. Zařízení je provozováno od roku 1993 a kapacitně je určeno pro 170 psů. V těchto dnech tady denně najde zázemí zhruba stovka zatoulaných nebo opuštěných psů, na které dohlíží 58 pracovníků útulku. Kapacita útulku v Dolních Měcholupech určeného pro umístění toulavých a opuštěných koček je 200 míst, kde se nachází i odchytová stanice pro exotická zvířata.

Další zprávy z Prahy čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

22:28 Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

Na začátku týdne byly oznámeny výsledky Ceny Klubu Za starou Prahu za novou stavbu v historickém pro…