Trutnov: Budovu městského úřadu čeká kompletní výměna oken

27.09.2020 7:35

Budova Městského úřadu Trutnov se dočká částečné rekonstrukce. Téměř tři měsíce potrvá kompletní výměna oken a vstupních dveří. Oprava současného havarijního stavu vyjde na necelých 12 milionů korun, ovšem 40 % z této částky pokryje dotace z Evropské unie.

Trutnov: Budovu městského úřadu čeká kompletní výměna oken
Foto: Miloš Šálek
Popisek: Trutnov, Krakonošovo náměstí

V pondělí 21. září bude zahájena rozsáhlá oprava budovy Městského úřadu Trutnov, která spočívá ve výměně oken a vstupních dveří a následné regulaci vytápění. „Budova pochází z první poloviny 80. let a čas se na ní už podepsal. Okna jsou v havarijním stavu, netěsní, s čímž souvisí vysoké náklady na vytápění úřadu, a navíc jsou i pro zaměstnance při manipulaci nebezpečná,“ vysvětluje Ivan Adamec, starosta města Trutnova, a dodává, že “dlouho se do budovy úřadu neinvestovalo, zaměřili jsme se převážně na školy a sportoviště, tudíž je nejvyšší čas se do takovéto akce pustit. Navíc se nám na tento projekt podařilo získat dotaci.“

Cílem stavebních úprav je snížení spotřeby energie na vytápění objektu o 25 %, a tím snížení produkce emisí znečišťujících látek do ovzduší a zlepšení tepelného komfortu uvnitř budovy. Celkové náklady projektu s názvem Snížení energetické náročnosti budovy městského úřadu v Trutnově s registračním číslem: CZ.05.5.18/0.0/0.0/18_100/0009404 jsou téměř 12 milionů korun, ovšem 40 % z této částky pokryje dotace z Operačního programu Životní prostředí poskytnutá Evropskou unií – Fondem soudržnosti.

Na základě výběrových řízení provede výměnu oken firma RI OKNA, a. s., druhou část projektu „Měření a regulaci vytápění“ pak zrealizuje firma TROCH, s. r. o. Práce by měly být hotové do konce listopadu letošního roku. „Takto rozsáhlé úpravy s sebou samozřejmě přinesou střídavé omezení chodu úřadu. Výměna oken je naplánována do 10 etap, které na sebe navazují. Vždy po dobu jednoho týdne bude omezena dostupnost některých služeb poskytovaných veřejnosti. S výjimkou etapy výměny oken na oddělení osobních dokladů a evidence obyvatel bude vždy alespoň v základním rozsahu služba zajištěna. Prosíme veřejnost, aby sledovala webové stránky města, facebook či mobilní aplikaci, kde budou aktuální informace,“ dodává Jan Seidel, tajemník Městského úřadu Trutnov. Omezení se netýká detašovaného pracoviště u Autostylu, kde se nachází oddělení dopravně správních agend.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

20:27 Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

Statutární město Zlín zahájilo ve spolupráci s externí firmou odchyt přemnožených nutrií. První odch…