Vratimov: V Důlňáku skončily úpravy stezek, altánů i piknikových míst

07.09.2021 12:41 | Tisková zpráva

Rekonstrukce stezek a mobiliáře v příměstském lese Důlňák, na kterou se městu Vratimov podařilo získat dotaci z Místní akční skupiny Slezská brána, je hotova.

Vratimov: V Důlňáku skončily úpravy stezek, altánů i piknikových míst
Foto: město Vratimov
Popisek: Příměstský les Důlňák

Součástí projektu, který se dokončoval v srpnu, byla oprava všech lavic a stolů a vybudování nové brány na odpočinkovém místě při vstupu od ulice K Hájence. Na dalším odpočinkovém místě uprostřed Důlňáku je kompletně zrekonstruovaný altán, nové je také ohniště, jehož úprava přispěje k větší bezpečnosti a snížení rizika vzniku požáru. Celkem se v lese měnilo 17 dřevěných laviček a čtyři stoly.

V současnosti jsou v Důlňáku tři plně vybavená, veřejná pikniková místa.

Z dotace se měla také měnit střecha na altánu u cesty na Bártovice. Altán ale letos v červenci nenávratně poškodil požár. Do konce letošního roku se proto obnoví celý, další náklady na jeho kompletní opravu pokryje vyplacené pojistné plnění.

K původním dvěma běžeckým okruhům s čerstvě upraveným, přírodním povrchem přibyly další, i s novými bránami u startu a cíle. Okruhy jsou v terénu vyznačeny cedulkami. Nyní mají běžci v Důlňáku k dispozici už čtyři různě dlouhé běžecké trasy, od 700 po 1700 metrů.

Na pěti vstupech do lesa jsou nainstalovány nové informační tabule s údaji o historii Důlňáku a funkcích lesa, součástí informačního systému je návštěvní řád a mapa s vyznačenými běžeckými okruhy.

Významné úpravy největší přírodní oázy ve Vratimově, které trvaly osm týdnů, přišly celkem na 441 778 korun včetně DPH, více jak 83 procent z toho pokryla dotace, zbytek město financovalo ze svého rozpočtu. Věřím, že krásně zrekonstruovaná místa budou sloužit k odpočinku a sportovnímu vyžití našich občanů nejen nyní v babím létě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: První ročník outdoorového závodu vyhrála ZŠ ze Štípy

7:37 Zlín: První ročník outdoorového závodu vyhrála ZŠ ze Štípy

Ve čtvrtek 23. května 2024 mohli vůbec poprvé změřit své fyzické i vědomostní síly žáci osmých roční…