Znojmo: Obce si předaly zkušenosti a vytvořily metodiku pro krizové situace

15.12.2020 20:33

V měsíci září se zástupci některých obcí Jihomoravského kraje setkaly v rámci kulatých stolů a debatovaly na téma potřeby a zkušenosti v souvislosti s onemocněním COVID-19. Výstupem těchto inspirativních setkání a předání zkušeností je metodický leták s doporučenými opatřeními pro seniory na obcích v krizové době.

Znojmo: Obce si předaly zkušenosti a vytvořily metodiku pro krizové situace
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Setkání se konala ve Znojmě, Blansku a Hodoníně ve spolupráci s obcemi jednotlivých ORP a Ministerstvem práce a sociálních věcí. Kulatý stůl ve Znojmě se uskutečnil pod záštitou Rodinné a seniorské politiky města Znojma a zúčastnil se ho vedle předních představitelů z okolních obcí ORP Znojmo i místostarosta Znojma Jan Blaha.

Vytvořený leták vznikl jako metodická pomůcka ve spolupráci projektu Implementace politiky stárnutí na krajskou úroveň MPSV ČR a bude sloužit jako návodný materiál vycházející z praxe, který má usnadnit zajištění opatření na ochranu nejen seniorské populace v krizové době.

„Věřím, že tento leták bude užitečný a nápomocný jako návod či podpora toho, čím se v krizových situacích, podobných první a druhé vlně pandemie, zabývat. Jsme rádi, že jsme se mohli aktivně zapojit do organizace kulatého stolu ve Znojmě a následně se účastnit debaty a podílet se na tvorbě metodiky a vzniku letáku,“ řekl místostarosta Jan Blaha, který má ve Znojmě sociální oblast na starosti.

Leták by měl sloužit nejen obcím v Jihomoravském kraji, kde se kulaté stoly realizovaly, ale bude předán i do všech krajů se zacílením především na malé obce (typ I. a II.), které nemohou mít kvůli nedostatku personálu rozsáhlý krizový štáb.

Leták je roztříděn do dvanácti oblastí, na které je při krizové situaci nutno dbát a které jsou rozpracované do podrobnějších kategorií pomoci. Jedná se např. o zajištění krizového štábu, podpory a ochrany pracovníků, zajištění léků, stravování, spolupráce, finanční podpory, psychosociální podpory, komunikace, pracovních pomůcek apod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: První ročník outdoorového závodu vyhrála ZŠ ze Štípy

7:37 Zlín: První ročník outdoorového závodu vyhrála ZŠ ze Štípy

Ve čtvrtek 23. května 2024 mohli vůbec poprvé změřit své fyzické i vědomostní síly žáci osmých roční…