ČSSD - Česká suverenita: Nová síla v politickém dění Ostravy, ČSSD založila místní organizaci

22.04.2024 12:12 | Tisková zpráva

V pátek 19. dubna 2024 se stala Ostrava dějištěm vzniku další politické síly v podobě místní organizace ČSSD. Za účasti místopředsedy strany Petra Gawlase se konala ustavující schůze, které se zúčastnilo deset nadšených členů. Tato nová organizace otevírá své brány pro zájemce o členství z Ostravy a okolí.

ČSSD - Česká suverenita: Nová síla v politickém dění Ostravy, ČSSD založila místní organizaci
Foto: ČSSD
Popisek: Česká suverenita sociální demokracie - logo

„Je skvělé, že jsme mohli založit místní organizaci ČSSD přímo v srdci krajského města. Po úspěšném vzniku organizace v Karviné je to další důležitý krok. Naše snaha směřuje k založení podobných organizací ve všech okresních městech před nadcházejícími krajskými volbami. Brzy založíme další organizaci v Bruntále, Třinci a Havířově. S radostí přijímáme nové členy z celého regionu a jsme velice rádi, že nám dobře funguje i klub krajských zastupitelů ČSSD Moravskoslezského kraje,“ sdělil místopředseda ČSSD Petr Gawlas.

Nově zvoleným předsedou ČSSD v Ostravě se stal bývalý poslanec Adam Rykala. Mezi dalšími členy se objevil i předseda krajských zastupitelů ČSSD David Dudzik.

Anketa

Jste rádi, že v USA prošel balík pomoci pro Ukrajinu?

6%
92%
hlasovalo: 24522 lidí

Tato událost má zvláštní význam v kontextu nedávné historie. Před pěti lety bylo v Ostravě zrušeno 17 místních organizací ČSSD, což vedlo k odchodu téměř 300 lidí ze strany. Nynější návrat ČSSD do politického světa Ostravy znamená obnovení jejího vlivu v regionu.

„Před deseti lety bylo v Ostravě 1200 členů ČSSD a postupně se nám podařilo založit organizace v 19 z 23 ostravských obvodů. Dnes bohužel v ostravské SOCDEM zůstalo jen 60 členů. Chceme tedy znovu oslovit ty, kteří postupem času opustili sociální demokracii a také všechny, kteří sdílejí hodnoty a program ČSSD a chtějí pracovat na lepší budoucnosti pro Ostravu a její občany,“ uvedl nově zvolený předseda ČSSD Ostrava Adam Rykala.

Adam Rykala také zdůrazňuje potřebu návratu k původním hodnotám sociální demokracie: „Na prvním místě musí být člověk a zástupci ČSSD musí reprezentovat lidi práce, tedy zaměstnance a drobné podnikatele. ČSSD tradičně hájila ty, kteří potřebovali pomoc - seniory, nemocné, lidi se zdravotním postižením nebo ty, kteří čelili ztrátě zaměstnání. V dnešní době, kdy se životní podmínky občanů zhoršují kvůli politice asociální vlády, kdy klesá kvalita zdravotní péče, zhoršuje se dostupnost bydlení a upadá kvalita školství, je podle nás zapotřebí silné sociální demokracie. Ta historicky dokázala obnovit prosperitu země a zlepšit životní úroveň občanů po éře asociálních vlád ODS.“

„Jsem rád, že se daří v Moravskoslezském kraji zakládat nové organizace ČSSD. Stejnou situaci vidím v celé republice. Skuteční sociální demokraté přicházejí do naší strany, protože u nás cítí, že pokračujeme v programu, jaký znali a dlouhodobě prosazovali“ dokončil tiskovou zprávu Jiří Paroubek, předseda ČSSD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svobodní: Markéta Šichtařová vyhlásila Chartu 24

10:21 Svobodní: Markéta Šichtařová vyhlásila Chartu 24

Na happeningu Svobodných na pražském Petříně, v den 20. výročí vstupu České republiky do Evropské un…