ODS: Europoslanci si v Plzni připomněli výročí konce 2. světové války

07.05.2024 14:07 | Tisková zpráva

Pokračujeme v kontaktní kampani po celé republice! Další zastávkou Alexandra Vondry, Veroniky Vrecionové a Ondřeje Krutílka byl Plzeňský kraj. Připomněli si zde 79. výročí konce druhé světové války, v kraji se setkali také se zástupci místního zemědělství a průmyslu. Celý výjezd zakončili na pietním aktu Díky, Ameriko!, kde uctili památku všech, kteří se podíleli na osvobození města Plzně v roce 1945.

ODS: Europoslanci si v Plzni připomněli výročí konce 2. světové války
Foto: ODS
Popisek: ODS

„Slavnosti svobody v Plzni jsou událostí s mimořádnou atmosférou. Spolu se stovkami lidí jsme sledovali Konvoj svobody, který čítal na 300 kusů americké vojenské techniky. Z Plzně jsme zamířili do Klatov a Domažlic, kde jsme položili květiny u pomníku osvobození americkou armádou a v historickém průvodu jsme se vydali k pamětní desce Matta Konopa. Dělá mi ohromnou radost, že spolky vojensko-historické techniky tuto tradici udržují a přibližují mladším generacím jak naše dějiny, tak statečné příběhy tehdejších hrdinů,“ řekl Alexandr Vondra.

Anketa

Prospěla by české demokracii korespondenční volba občanů ze zahraničí?

hlasovalo: 26978 lidí

„Během návštěvy Plzeňského kraje jsme navštívili také farmu Hyršov. Jejich přístup k zemědělství mě upřímně potěšil – podnikají zde skoro bez dotací a je znát, že ve všech svých aktivitách přemýšlí o několik kroků napřed. Díky tomu jsou v případě potřeby rychle schopni svou výrobu diverzifikovat. Vedle zemědělské činnosti ale také dbají o krajinu a kvalitu půdy. Například vybudovali rybníky, které zvelebují krajinu, ale především pomáhají zadržovat vodu, což je pro naši přírodu zásadní,“ uvedla Veronika Vrecionová.

„Plzeňský kraj dostál své pověsti centra českého strojírenství – a rozhodně tady neusínají na vavřínech! Právě ve strojírenství, ale i v řadě dalších oblastí, se kraj posouvá velmi rychle kupředu. Integrace inovativních IT technologií a umělé inteligence svědčí o tom, že kraj aktivně reaguje na nové výzvy a neustále se vyvíjí. Tohle je právě ten směr, který bychom měli následovat,“ uzavřel Ondřej Krutílek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

V Práglu u Českýho rozhlasu nebyli. , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseantigreen , 07.05.2024 14:26:17
Tak to vynechali.

|  7 |  0

Další články z rubriky

Zeman (PRO): Rozdělení společnosti je dílem globalistů

12:16 Zeman (PRO): Rozdělení společnosti je dílem globalistů

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k rozdělení společnosti.