Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

18.04.2024 10:04 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.

Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura, předseda SPD

Migrační pakt EU schválený Evropským parlamentem ukládá zemím buď přijmout uprchlíky, nebo zaplatit do společného fondu. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) tvrdil, že Česko nebude muset přinejmenším ze začátku nic přispívat ani nikoho přijímat, protože hostí uprchlíky z Ukrajiny. Žádná taková výjimka ovšem neplatí, píší Novinky. Ať nám všem ministr Rakušan ukáže, kde ta „slavná“ výjimka v migračním paktu pro Českou republiku je. Pokud výjimka neexistuje, tak se tím podle mého názoru ukáže, že je Vít Rakušan podvodník a lhář. Co myslíte Vy?

Souhlasíme se slovenským premiérem Robertem Ficem, který označil Migrační pakt EU za diktát, nikoli solidaritu. Migrační pakt zavádí kvóty na imigranty, nebo výpalné půl milionu korun za každého nepřijatého imigranta. Na přípravě těchto norem, které jsou pro ČR nevýhodné a ohrožující, se aktivně podíleli představitelé Fialovy vládní pětikoalice, přičemž ministr vnitra Vít Rakušan je svým hlasováním na Radě ministrů vnitra EU v první fázi aktivně podpořil a výsledné schválení těchto předpisů uvítal. Při dalších jednáních a rozhodováních se zástupci Fialovy vlády alibisticky zdrželi hlasování, zatímco například zástupci Slovenska, Maďarska a Polska vždy aktivně hlasovali proti. Hnutí SPD Migrační pakt EU, který zavádí kvóty na imigranty či výpalné půl milionu korun za každého nepřijatého imigranta, jednoznačně odmítá, a nebudeme ho respektovat.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Už i mainstreamová média vyvracejí tvrzení Rakušana o „české výjimce

23:07 Fiala (SPD): Už i mainstreamová média vyvracejí tvrzení Rakušana o „české výjimce

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.