Ransdorf (KSČM): Válka proti Evropě

08.09.2015 9:06 | Zprávy

V době, kdy byl svět bipolární, síly vyrovnané a na jedné misce vah stál Sovětský svaz se socialistickým blokem, nebyla uprchlická krize dnešního rozměru myslitelná.

Ransdorf (KSČM): Válka proti Evropě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloslav Ransdorf

Mimo jiné i proto, že v zemích jako je Sýrie nebo Libye probíhaly za tehdejších vládnoucích režimů pozitivní změny. Jenže s rozpadem socialistických zemí vzala rovnováha za své a Spojeným státům se zalíbila pozice nezpochybnitelného suveréna na světovém politickém hřišti.

Hlavním exportním artiklem USA se stal chaos s cílem zajistit pokračování americké vedoucí role ve světě. A protože je Evropská unie hlavním konkurentem, byly použity nové metody k jejímu oslabení. Začalo to TTIP, o které se už otevřeně mluví jako o hrozbě pro Evropu.

Pokračováním je uprchlická krize. Jejím prvním krokem byla destabilizace celého Blízkého Východu, k níž Američanům snaživě pomáhali britští a francouzští politici. Teď probíhají následné fáze. Jeden německý poslanec zjistil, že v Sýrii se „čistí“ vězení a propuštěné kriminální živly jsou za úplatu expedovány do Evropy. Příležitosti se chopil také organizovaný zločin v podobě gangů, čítajících tisícovky lidí. Italský premiér Matteo Renzi proti nim chce zasáhnout, ale obávám se, že moc šancí nemá. Islamisté posílají do Evropy pod rouškou uprchlické krize své agenty. Odhadem jich tu může být asi čtyři tisíce.

Takzvané uprchlíky vozí do Evropy i americké lodě. Jak by asi zareagovali Američané, vyzývající Evropu k velkorysosti a solidaritě, kdyby jim evropské lodě začaly vozit na jejich území mexické uprchlíky? Američané své hranice s Mexikem hlídají tvrdě a nesmlouvavě. Strážci mají k dispozici veškerou monitorovací techniku, nejmodernější kamerové a elektronické systémy, letadla, vrtulníky. Pětimetrová zeď se rozprostírá v délce 3 169 kilometrů. Nekompromisně se střílí po každém narušiteli a oběti nikdo nepočítá. O tom se ovšem nepíše.

Nepíše se ani o tom, že při pochodech ze subsaharské Afriky zemře mnohem víc lidí než ve vlnách Středozemního moře.

Proč se víc nemluví a nepíše o tom, že bohaté muslimské země jako je Saúdská Arábie,  Qatar nebo Spojené arabské emiráty, nepřijaly ani jednoho (!) uprchlíka? Proč se nepíše o tom, že si Polsko vyjednalo výjimku, že bude v případě potřeby brát přednostně uprchlíky z Ukrajiny?

Do EU se dostalo ilegálně zatím 350 000 lidí a odhaduje se, že do konce roku jich bude 700 000 až 800 000. Jen v Libyi jsou dva miliony zájemců o bydlení v EU . Z Blízkého Východu a ze Severní Afriky má zájem přesídlit do Evropy asi sto milionů lidí

Invaze uprchlíků může rozbít evropské národní státy, zničit naši kulturu i systém hodnot. A samozřejmě zlikvidovat také sociální stát. Právě proto jsou určití byrokrati v Bruselu vůči uprchlíkům tak vstřícní.

Ekonomický přínos uprchlíci znamenat nemohou, právě naopak. V drtivé většině je jejich vzdělání mizivé a jejich pracovní návyky a schopnosti nevyhovují evropským nárokům.

Do Evropy se z nízkonákladových zemí už několik let přesouvá zpět zpracovatelský průmysl. Důvodem je vysoká kvalifikace pracovní síly i infrastruktura. Uprchlická vlna by ale tuto šanci pro Evropu zničila. I o to jde. Přemýšlejme o tom.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Co přesně myslíte tou podporou bydlení?

Jak přesně si ji představujete v praxi a týkala by se i seniorů, protože ne každý senior má vlastní byt a utáhnout nájem z důchodu je dost složité. A druhá věc vedle podpory je celková dostupnost bydlení, to je druhý problém, který mě zajímá, jak chcete řešit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Skvělá zpráva, Nečas je vinen

21:02 Šlachta (Přísaha): Skvělá zpráva, Nečas je vinen

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Petru Nečasovi.