SOCDEM: Petice za bezplatné plomby

10.05.2024 18:20

Sociální demokracie připravila petici, ve které požaduje po ministru zdravotnictví Vlastimilovi Válkovi, aby namísto zrušených amalgámových plomb stanovil jinou stejně funkční zubní výplň plně hrazenou ze zdravotního pojištění.

SOCDEM: Petice za bezplatné plomby
Foto: SOCDEM
Popisek: SOCDEM - logo

Každý občan ČR má právo na bezplatnou zdravotní péči a zdravotní pomůcky na základě veřejného pojištění. Ministr Válek přitom naprosto bezprecedentně ruší právo na bezplatné ošetření zubních kazů. Nízkopříjmoví nebudou mít na doplatky dost peněz, a přestože poctivě platí zdravotní pojištění, přijdou o možnost podstoupit běžný stomatologický zákrok. 
 
Proto po ministru Válkovi požadujeme, aby namísto zrušených amalgámových plomb stanovil jinou stejně funkční zubní výplň plně hrazenou ze zdravotního pojištění. 
 
Petici včetně petičního archu si můžete stáhnout na našem webu. Vytiskněte si ji, nechte ji podepsat ve svém okolí a následně zašlete do Lidového domu. Pomůžeme tak těm, co by si nemohli plomby v budoucnu dovolit.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Naši příznivci si sedají k našim odpůrcům a diskutují. Bez agrese

14:17 Farský (STAN): Naši příznivci si sedají k našim odpůrcům a diskutují. Bez agrese

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k politické diskusi.