Senátorka Hamousová: Purkyněho ulice se chystá na rekonstrukci

15.03.2020 19:37

Kácením 18 stromů začne v úterý 17. března příprava na rekonstrukci vodovodu a kanalizace v Purkyněho ulici. Samotné výkopové práce mají být zahájeny v červnu.

Senátorka Hamousová: Purkyněho ulice se chystá na rekonstrukci
Foto: mesto-zatec.cz
Popisek: Starostka Žatce Zdeňka Hamousová

Investorem stavby za více než dvacet milionů korun je Severočeská vodárenská společnost, zhotovitelem je firma Ekostavby Louny. Práce jsou naplánované do dvou etap, protože celá investice je náročná i vzhledem k předpokládané výměně kanalizačních přípojek. SVS plánuje její ukončení v srpnu 2021. Poté zahájí město rekonstrukci povrchu celé ulice. Předpokládaný termín zahájení prací ze strany města byl v letošním roce na podzim. Po koordinační schůzce je zcela zřejmé, že stavba se přesune do nadcházejícího roku.

Investor a dodavatel musí splnit požadavek města, že v zimních měsících, kdy bude stavba přerušena, musí být vozovka uvedena do takového stavbu, aby umožňovala bezpečný průjezd motorových vozidel. Součástí stavby je také plánovaná výsadba náhradních stromů, a to v podobě 32 kusů platanů.

Kácení dřevin pro první etapu stavby začíná už nyní, aby se stihlo do konce března, tedy v období vegetačního klidu. Potrvá zhruba týden a v průběhu kácení nebude doprava přerušená, ale musí probíhat kyvadlově v jednom jízdním pruhu. Část dřevin, které jsou mladší a jsou v dobrém stavu, bude přesazená. Poté budou pokračovat přípravy první etapy, tedy prací v úseku od vlakového nádraží ke křižovatce s ulicí Jana ze Žatce.

Ty se budou dělat v letošním roce od června.  V bezprostřední blízkosti výkopů bude  nutné dbát na zvýšenou bezpečnost.  Součástí prací bude také vybudování provizorního vodovodu. V průběhu první etapy dojde k úplné uzavírce této části ulice.

Objízdná trasa se plánuje ulicí Jana ze Žatce, kde bude muset dojít k omezení parkování. Důvodem je nutnost zajistit průjezd i nákladních vozidel, které zajišťují přepravu mimo jiné pro závod HP-Pelzer.

V listopadu se počítá s kácením stromů v druhé části ulic, tedy od ulice Jana ze Žatce směrem k bývalé Šroubárně. Tato druhá etapa proběhne v roce 2021 a ulice by měla zůstat částečně průjezdná.

Teprve po dokončení druhé části rekonstrukce vodovodu a kanalizace bude moci město zahájit opravu povrchu vozovky v celé ulici. „Stavba to bude dlouhá a náročná, ale věříme, že výsledkem bude hlavně pro obyvatele nová krásná ulice s obnovenou zelení,“ komentovala komplikovanou stavbu starostka Žatce Zdeňka Hamousová.

Kvůli omezením, jež budou stavbu doprovázet, původně připravilo město na včerejší odpoledne setkání obyvatel lokality a zástupců investora, zhotovitele i odpovědných pracovníků městského úřadu. Z preventivních důvodů, které se dělají kvůli zabránění šíření koronaviru, bylo nakonec setkání s veřejností zrušeno. Veškeré činnosti jsou společné koordinovány a upřesňuje se časový harmonogram i činnosti, které zasahují do stavby obou investorů

Informace o plánované stavbě město předkládá veřejnosti alespoň takto zprostředkovaně. Zároveň nabízí možnost dodatečných dotazů, na které odpoví pracovník odboru rozvoje města Marek Pataky, e-mail  pataky@mesto-zatec.cz, tel.: 415 736 269.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Oslavy konce 2. světové války nejsou jenom Slavnosti svobody v Plzni

8:06 Vích (SPD): Oslavy konce 2. světové války nejsou jenom Slavnosti svobody v Plzni

V těchto květnových dnech si opět připomínáme konec 2. světové války v Evropě a definitivní porážku …