Skopeček (ODS): Kdo nepoklekne ve jménu BLM, je na pranýři

10.04.2021 16:48

Komentář na facebookovém profilu k politice prosakující do sportu.

Skopeček (ODS): Kdo nepoklekne ve jménu BLM, je na pranýři
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Skopeček

Pamatujete se ještě na pokutu, kterou udělila FIFA před pár lety mužstvům Anglie, Walesu, Skotska a Severního Irska za pásky s vlčími máky na počest válečných veteránů?  "Stadion je prostorem pro sport a pro nic jiného," řekl tehdy předseda disciplinární komise FIFA Claudio Sulser.

Jsme o pár let dál a politická gesta na stadionech se najednou stala nutností. Kdo nepoklekne ve jménu BLM, je na pranýři. Naposledy se tak stalo Slavii, jejíž hráči se před utkání s Arsenalem místo pokleknutí chytili kolem ramen na znamení sounáležitosti. Ve Slavii působí několik hráčů tmavé pleti jako Sima, Olayinka nebo Traoré a to, co hráči před zápasem udělali, je jednoznačný vzkaz: "Jsme jeden tým. Nezáleží na tom, kdo z nás má jakou barvu pleti. Všichni patříme do jedné rodiny. Jsme Slavie."

Pro mě má toto gesto daleko větší sílu. Nechci neustále zkoumat, kdo má jakou barvu kůže, jaké je rasy nebo vyznání. Na hřišti mě zajímá jediná věc, kdo je jaký hráč. V životě, kdo je jaký člověk.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

6:04 Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

Měla by se země zmítaná vojenským konfliktem, potlačující politickou opozici, cenzurující média a to…