Stanjura (ODS): Podnikatel k účetnímu nemůže, ale účetní může k podnikateli. Kdo se má v tom vyznat?

02.03.2021 16:57

Projev na 87. schůzi Poslanecké sněmovny 2. března 2021 k vládním opatřením a jejich aplikaci v sněmovně

Stanjura (ODS): Podnikatel k účetnímu nemůže, ale účetní může k podnikateli. Kdo se má v tom vyznat?
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Zbyněk Stanjura

Děkuji za slovo.

Tak nejdříve krátký komentář k mému předřečníkovi. Já ten optimismus nemám, co se týče kvality vládních legislativců. Závodní jídelny zavřeme, otevřeme, zavřeme, otevřeme. Teď jsem viděl titulek, oficiální výklad Ministerstva financí: podnikatel k účetnímu nemůže, samozřejmě, ale účetní může k podnikateli, samozřejmě. Kdo se má v tom vyznat? A teď vážně.

Anketa

Nechali byste si píchnout vakcínu Sputnik V? (Ptáme se od 2.3.2021)

88%
12%
hlasovalo: 30340 lidí

Já jsem v minulých dnech zaznamenal tiskovou konferenci pana ministra vnitra, měl tam to heslo Borise Johnsona, i tu žlutou grafiku, Stay home, save lives. Říkám to přesně, pane ministře. A chci se zeptat, když se teď podíváte po tom sále, jakým příkladem jdeme my sami. My jsme se neúspěšně pokoušeli dneska na politickém grémiu navrhnout, abychom racionálně jednali tento týden pouze úterý a středa, protože to zasedání Sněmovny se netýká pouze poslanců, ale také zaměstnanců, ať už Kanceláře Poslanecké sněmovny nebo našich spolupracovníků. Narazili jsme hlavou do zdi.

A jen tak mimochodem, a není to dobrá zpráva, minulý týden byl poslanecký týden, v pátek jsme zasedali v plném formátu a jeden z mých kolegů tady v pátek tady byl s vámi a s ním 160 poslanců. Je covid pozitivní. Sami si teď můžeme vyzkoušet, jak funguje trasování a komu z vás se Hygiena ozve. Nevím, kdo tady seděl kolik hodin, já jsem byl v pátek ze zdravotních důvodů omluven, takže mě se to netýká. A takhle je to vlastně každý den a některé kluby se tváří, že realita je úplně jiná. Takže, pane ministře, zůstaňte doma. Jakým my jdeme příkladem?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

23:07 Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

Projev na 23. schůzi Senátu ČR 17. dubna 2024 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 211/2000 Sb.,…