Ty rasistické prase, přišlo senátorovi poštou. Jiní mu píší: Díky za pravdu o Cikánech

08.02.2012 7:24 | Zprávy

Senátoři Petr Pakosta, Vladimír Dryml, Jaroslav Doubrava či poslanec Otto Chaloupka se často bez obalu vyjadřují k romské problematice. Někteří z nich se podělili o reakce na tyto názory, které jim chodí od čtenářů a občanů. Většina jich byla pozitivních, některé naopak ostře kritické.

Ty rasistické prase, přišlo senátorovi poštou. Jiní mu píší: Díky za pravdu o Cikánech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jaroslav Doubrava

Senátor Vladimír Dryml poslal jen krátkou sms: „Jsem v Africe a na můj e-mail mi žádné reakce nepřišly. Ohlasy jsou na ParlamentníchListech.cz. Podle některých byl i kocour Mikeš rasista. S pozdravem z černé Afriky Dryml.“

„Pozitivních reakcí byla naprostá většina, i když přišly i výhrůžky a různé nadávky,“ řekl ParlamentnímListům.cz místopředseda Poslaneckého klubu Věcí veřejných Otto Chaloupka.

Ten pro ParlamentníListy.cz nedávno romskou menšinu přirovnal k parazitům a řekl, že když ho přepadne Rom, indián či běloch, má právo mu v sebeobraně ustřelit třeba hlavu. „Dneska nemusí pracovat, pořád si jenom stěžují, roste vlna fyzického násilí vůči většinové společnosti a my jim pořád ustupujeme. Na co čekáme? Až nás začnou beztrestně na ulicích sekat mačetama a krást důchodcům peněženky a podobně? Když někdo napadne Cigána, tak je to rasový trestný čin a dostane trest v nejvyšší sazbě, a když Cigán zmlátí bělošku, okrade stařenku nebo znásilní, týrá a terorizuje dvanáctiletého bílého kluka, tak dostane trest, jako by někomu jenom sebral peněženku. Takhle to nejde dál a směřuje to do průšvihu. Pokud lidé vidí, že stát se o ně nepostará, tak vezmou tu věc do vlastních rukou a bude zle. A já se tomu nedivím,“ uvedl Chaloupka nedávno v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové do Haagu, spustil Dominik Hašek. Proti němu Hraba a Válková. Kdo projde do Senátu?

8:58 Rusové do Haagu, spustil Dominik Hašek. Proti němu Hraba a Válková. Kdo projde do Senátu?

Nebezpečí migrace, které vnímá i kandidát do Senátu za TOP 09 Dominik Hašek, nebezpečný migrační pak…