Martin Brož

Svobodný Internet potřebuje každý
  • Piráti
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.05.2010 20:45:56

Přestaňte Internet využívat, začněte ho používat. Otevřete stát, přestaňte krást

Přestaňte Internet využívat, začněte ho používat. Otevřete stát, přestaňte krást

Co zaznělo včera před pochodem na Strakovku za strakama?

Dnes končí třídenní mezinárodní pirátská konference, kterou pořádala Česká pirátská strana společně se zástupci Německa, Srbska, Rakouska, Polska, Bulharska a Švédska. A právě z poslední jmenované země nás svou osobní účasti podpořila i švédská europoslankyně za Švédskou pirátskou stranu Amelia Andersdotter. – Díky vám všem.

Ale než se rozloučíme, ukážeme naším pirátským přátelům, kde se dalších 20 let po změně režimu že socialismu na kapitalismus v české republice vládne. Kde přišlo a stále přichází na svět tolik fantasmagorických nápadů i lidí, mylně v médiích označovaných za politiky.

Současná politika je boj jednotlivců o byznys, kterému se podřizují veškeré prostředky, místo aby jich bylo využito k dosažení cílů prospěšných občanům.

Téměř před rokem jsem si v novinách na Internetu přečetl tuto zprávu:

„Cítíme, že některé zájmové skupiny by Internet rády proměnily na nástroj moci, konzumu a dohledu nad životem občana. My jej chceme zachovat jako nástroj vnější a vnitřní svobody, jako místo, ve kterém má člověk nárok jak na anonymitu, tak na soukromí, ve zkratce jako svobodný prostor. Jsme přesvědčeni, že pokud se nám to podaří na Internetu, pak udržení stejných hodnot v reálném světě bude o hodně snazší.“

Cítil jsem to stejně. A cítím, že je to za ten rok mnohem horší a poslední svobodný prostor - Internet - se mění k nepoznání. Státní regulační orgány začínají regulovat nejenom jeho provoz, ale i obsah a dostupnost. Míra cenzury Internetu se nebezpečně zvyšuje na celém světě. Vyzývám proto všechny, kdo to vidí podobně, aby se k nám přidali, zapojili se do práce a posílili svoje práva a osobní svobodu. Současné zákony umožňují státu, vládě a úřadům zatajovat a manipulovat informace.

Co je dnes stát?

Stát dnes představují především informace. A já se ptám. Kde jsou? Kam zmizely? Nezmizely. Nejsou prostě vidět.

A jakoby to nestačilo. Úřady se snaží i o odpojení některých informačních serverů, které zveřejnily komunistické archivní dokumenty z doby před rokem 1989, místo toho aby je sami zveřejnily. Z poslední doby je to například server www.svazky.cz, který Česká pirátská strana pomohla obnovit po tom, co byl vymazán.

Stát je třeba otevřít a informace, které jsou pod jeho kontrolou poskytnout lidem. Občan nesmí být pod kontrolou státu. Stát musí být pod kontrolou občanů. Proto prosazujeme úplnou transparenci nejenom financí, zakázek a smluv, ale i přehled o rozhodování konkrétních zástupců a osobní odpovědnost na všech úrovních státní správy a samosprávy.

Informace zpřístupníme přímo. Je to jediná cesta z krize, která funguje. – Otevřenost.

A aby to některým, co se už stačili napakovat, nebylo líto, vysíláme jasný signál pro policii. Za naší účasti budete mít konečně volnou ruku ke stíhání zločinců. I těch s bílými límečky, kamarádů politiků a mafiánů. Víme, že vás nebaví vyšetřování tzv. „Stahovačů filmů“. Chceme prosadit takový autorský zákon, který prospěje autorům. Ne vymahačům výpalného za datové nosiče a tiskárny. Ne šoupopkulturním korporacím, které si dobývají čím dál tím větší kontrolu a politickou moc.

Je čas přestat krást. Praha je rozkradena stejně jako celá republika. A ti, kdo na tom mají hlavní podíl, posílají složenky statisícům lidem za dluh, který sami svou hloupostí, neschopností a nenažraností způsobili a snaží se je přesvědčit o opaku. Marně.

Ostatní, pravděpodobně konkurence, si za podpory soukromé bezpečnosti agentury udělali ze soukromé firmy s ručením omezeným politickou stranu. Podnikání už tu bylo, ale udělat stranu rovnou z firmy, to je gól.

Dříve společnost ovládal strach, násilí, náboženství, atomovky, kriminál a peníze. Dnes jsou to ještě navíc informace. Kdo má informace pod kontrolou, ovládá všechno.

Nesvobodná média, PR agentury a předvolební průzkumy slaví triumf pod heslem „Pravda vítězi“.

Přesto všechno se my piráti ovládat nenecháme. A budeme bojovat i za vás i když vás třeba vůbec nezajímá.

Svobodný Internet totiž potřebuje každý.

Sdílejte svobodu s námi a podporujte Českou pirátskou stranu.

Sdílení nejde zastavit.

Volte 23, volte to free, ke svobodě.

Martin Brož, leader pražské kandidátky

Foto: http://www.piratskasit.cz/pg/photos/album/11795/hur-na-strakovu-akademii-

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama