Robert Adámek

Nebojím se mluvit pravdu!
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.02.2010 20:12:30

Povinnost zimních pneumatik aneb další nesmyslné obstrukce

Povinnost zimních pneumatik aneb další nesmyslné obstrukce

To není normální, opravdu by mě zajímalo, co naši dopravní experti řeší na tom, že je potřeba uzákonit povinnost zimních pneumatik. Hodlají návrh předložit hotový v dubnu.

To opravdu potřebují 3 měsíce, aby zjistili, zda jsou na zimu potřeba zimní gumy? 

Co brání tomu, uzákonit že OD - DO prostě budou zimní gumy povinné a že na nich bude vzorek minimálně 5mm? Taková úprava zákona se dá napsat, navrhnout a odhlasovat během maximálně 14ti dní.
Proč do toho pletou to, jestli je na silnici sníh a led? To zas bude určovat policie, jestli už je dost sněhu na zimní gumy?

Zase se zde vytváří další korupční prostředí. Přitom podle průzkumů je zde 70% řidičů, kteří jsou pro povinné zimní gumy. Argument, že mají řidiči stará auta a na gumy nemají je naprostý nesmysl, způsobují tím, že nepřezují, problémy všem ostatním, těm, kteří si gumy poctivě koupí a přezují.

Pokud tedy nebudou splňovat technické podmínky, ať platí pokuty či nejezdí. Bez technické kontroly se také jezdit nesmí. Bez řidičáku taky ne. Jezdit bez zimních pneumatik je hazard, je to nebezpečné jak pro majitele vozu, tak především pro ostatní účastníky silničního provozu. Lidé by měli mít dost soudnosti k tomu, aby to pochopili.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama