Bc. Jaroslav Slezák

  • SPD
  • Karviná
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.02.2023 1:47:29

Dnešní kinematografie je plná ideologie. Co se točilo v 90letech?

Dnešní kinematografie je plná ideologie. Co se točilo v 90letech?

Dnešní filmy už nejsou co bývaly. Ideologie převyšuje pointu a mnohdy i historickou myšlenku. Vraťme se tedy o cca 30 let zpět, kdy byl svět ještě v pořádku.

12.3.2023 proběhne předávání Oscarů. Pro mě ale ty "dnešní" filmy nejsou co bývaly. Jsou plné předsudků, plné LGBT ideologie a dalších témat, které nesouvisí s kinematografií, ale spíš s kvótama a nuceným idealismem dnešní doby. 90léta byly žně pro fanoušky klasických filmů. Každý rok mohl ale získat Oscara jen jeden film. Který je ten váš nejoblíbenější? Napište mi do komentáře jeden film z 90let, který je pro vás ten top. Vybíral jsem z těch nej podle Oscarů, takže klidně napište i ten který tu není. Kdybych já byl v komisi, tak pro mě je rozhodně nejhorší pro výběr rok 1995.1990: Řidič slečny Daisy, Narozen 4. července, Hřiště snů1991: Tanec s vlky, Duch, Pretty Woman, Misery nechce zemřít, Mafiáni, Kmotr III,1992: Mlčení jehňátek, Thelma a Louise, Bugsy, Terminator II, Addamsova rodina1993: Nesmiřitelní, Pár správných chlapů, Vůně ženy, Hra na pláč, Poslední Mohykán, Přepadení v Pacifiku1994: Schindlerův seznam, Piano, Uprchlík, Philadelphia, Firma, Jurský park1995: Forrest Gump, Vykoupení z věznice Shawshank, Pulp Fiction: Historky z podsvětí, Interview s upírem, Maverick, Nebezpečná rychlost, Legenda o vášni, Čtyři svatby a jeden pohřeb, Lví král, Maska1996: Statečné srdce, Rozum a cit, Apollo 13, Leaving Las Vegas, Madisonské mosty, Casino, Obvyklí podezřelí, 1997: Anglický oacient, Fargo, Jerry Maguire, Lid versus Larry Flynt, Tajnosti a lži,Prvotní strach, Trainspotting,
1998: Titanic, L.A.Přísně tajné, Dobrý Will Hunting, Do naha, Jackie Brownová,
1999: Zamilovaný Shakespeare, Zachraňte vojína Ryana, Tenká červená linie, Život je krásný, Kult hákového kříže,
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama