Mgr. Robert Šlachta

  • PŘÍSAHA Roberta Šlachty
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.05.2023 11:17:00

Místo rodného čísla něco, čemu nejde rozumět a co nikdo nechce

Místo rodného čísla něco, čemu nejde rozumět a co nikdo nechce

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k plánované náhradě rodných čísel identifikátory

 Místo rodného čísla, kterému všichni rozuměli a nikomu nevadilo, teď Ministerstvo vnitra pro nás všechny připravuje něco, čemu nejde rozumět a co nikdo nechce. A co bude stát miliardy. Za mě a za Přísahu totální blbost!

Tak co, už se těšíte?

První věc bude BSI – Bezvýznamový směrový identifikátor. Ten je pro soukromoprávní subjekty ke ztotožnění osoby se základními registry. Pokud ke ztotožnění dojde na základě poskytnutých údajů, je jistota, že na základě stejné sady údajů dojde ke ztotožnění i u jiného subjektu. Předpokladem je, že klient dá k takovému poskytnutí stejné sady údajů souhlas. BSI se nesmí dále sdílet.

KIFO – Klientský identifikátor fyzické osoby – je číslo, které bude přidělováno klientům a bude možné ho sdílet. Je určeno pro komunikaci, v níž je třeba, aby více subjektů bylo schopno mezi sebou identifikovat, že jde o totožnou osobu. A to bez nutnosti vzájemného vyměňování si setů ztotožňovacích údajů o osobě.

Pak SIFO – Stykový identifikátor fyzických osob, jako číslo občanského průkazu či pasu. Není určen pro trvalou identifikaci. Jeho prostřednictvím bude docházet ke ztotožňování.

A ještě AIFO – Agendový identifikátor fyzických osob. Již funguje, je určen pouze pro jednotlivé agendy ve veřejné správě. Je určen čistě pro komunikaci ztotožňujícího subjektu provozujícího nějakou agendu a základních registrů.

Tak já nevím, jste z toho moudřejší? Mně to připadá jako další příklad neschopnosti týhle vlády. Místo toho, aby řešili problémy, co máme, tak vymýšlejí další a další nesmysly, které stojí šílené peníze.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama