JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.01.2024 15:10:00

Co přijmete příště? Že máme mlčet? Že máme jít ze sálu? Že nesmíme nic říkat?

Co přijmete příště? Že máme mlčet? Že máme jít ze sálu? Že nesmíme nic říkat?

Projev na 88. schůzi Poslanecké sněmovny 23. ledna k návrhu poslanců Víta Rakušana, Petra Fialy, Mariana Jurečky, Markéty Pekarové Adamové, Ivana Bartoše a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon o správě voleb.

 Pošlapáváte jednací řád nehorázným způsobem. Nikdy to tady nebylo. (Velký potlesk a výkřiky v levé části jednacího sálu.) Ptala jsem se na to na grémiu pana ředitele Kymličky, zda se toto někdy stalo, aby se v novodobé historii Poslanecké sněmovny omezil počet faktických poznámek. Řekl, že se to nestalo nikdy. Nikdy. To znamená, že vy ty hranice posouváte někam, odkud snad opravdu není už návratu. Co přijmete příště? Že máme mlčet? Že máme jít ze sálu? Že nesmíme nic říkat? Co uděláte? To znamená, když si vyčerpá poslanec faktické poznámky, tak bude muset mlčet a nechat se tady urážet? To je vaše demokracie? To jste vy demokrati? (Souhlasné výkřiky a potlesk v levé části jednacího sálu.) Já dávám návrh na přerušení této schůze do předložení stenozáznamu s návrhem pana předsedy Jakoba.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama