Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.01.2024 10:21:00

Ústavní soud posvětí této vládě cokoliv

Ústavní soud posvětí této vládě cokoliv

Ústavní soud ČR, doplňovaný vloni (i letos) vládní pětikoalicí s prezidentem za zády, podržel naprosto do očí bijící nespravedlnost, spáchanou na více než dvou milionech našich občanů.

 „Potvrdilo se, že Ústavní soud jasně posvětí této vládě cokoliv. Tento soud právě rozvrátil pojmy právní jistota a legitimní očekávání i vázanost zákonem a je jen otázkou, jestli vůbec nějaká zakázaná retroaktivita po dnešku existuje,“ řekla předsedkyně KSČM Kateřina Konečná.

Lidé podle Konečné brzy poznají, že nejde "jen o (údajně nenažrané) důchodce", ale sami pocítí přímé dopady na své stavební spoření a penzijní připojištění, kde se také zasáhlo do jejich smluv, podpora se snížila, ale byly zpřísněny restrikce za odchod s penězi z těchto systémů.

„Nejhorší na tom vlastně ani není to, že důchodci přišli o peníze, na které podle mého soudu měli nárok, ale spíše fakt, že vláda nemá žádnou brzdu, před níž by měla mít respekt…,“ dodala v reakci na šokující rozhodnutí Ústavního soudu Kateřina Konečná.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama