PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • Piráti
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.04.2024 8:11:00

Dostálová se o ministerstvo nestarala. Já urychluju povolování staveb

Dostálová se o ministerstvo nestarala. Já urychluju povolování staveb

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k resortu Ministerstva pro místní rozvoj.

 Klára Dostálová se jako bývalá ministryně pro místní rozvoj prý nebrání myšlence resort zrušit. Chápu, když teď vede kandidátku ANO do europarlamentu, už ji potíže ohrožených regionů tolik nepálí. Resort jí posloužil jako žebřík do nejvyšších pater politiky, teď už ho nepotřebuje. Tady ovšem nejde o Dostálovou a vůbec ne o Bartoše, jde o urychlení povolování staveb, reformu bydlení, podporu cestovního ruchu, kvalitu života v regionech. Tyto agendy i většina úřednických míst jednoduše nezmizí škrtnutím ministerstva, jen se přesunou na jiné resorty.

Jak si Klára Dostálová představuje práci Ministerstva pro místní rozvoj jsme viděli, když ho sama vedla. Stavební zákon jí jednomyslně zamítl Senát, o její investice do bydlení obce neměly zájem, zákon o sociálním bydlení narazil na odpor samospráv, soutěže na digitalizaci stavebního řízení připravila pozdě, předražené a nefunkční, do toho různé korupční aféry atd… Mně to její nedělní macešské vyjádření vlastně dává smysl.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama