ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.05.2024 2:51:01

Bruselská tzv podpora jádra = absurdní kocourkov

Bruselská tzv podpora jádra = absurdní kocourkov

Dostavba dalších bloků v Dukovanech a Temelíně dle bruselského diktátu je ekonomický nesmysl

 Poslední dubnový den rozhodla evropská komise o státní podpoře pro výstavbu pátého bloku v Dukovanech. Že by evropská komise konečně dostala rozum? Ani náhodou, posuďte sami, jaké absurdní podmínky komise stanovila:
- tento zdroj nemá nevytlačovat ze soustavy výrobu z tzv. obnovitelných zdrojů energie, jinými slovy nové bloky by měly pracovat podle toho, jestli bude nebo nebude svítit slunce či bude nebo nebude foukat - takto provozovaná elektrárna se nikdy nezaplatí nehledě na to, že tímto způsobem provozování se podstatně zkrátí životnost jednotlivých komponent.
- Komise zkrátila dobu trvání přímé cenové podpory z 60 na 40 let - opět změna pravidel v průběhu hry = podmínky výhodných úroků komise zkrátila o třetinu
- třetí absurdní krok je rozhodnutí opustit českou vládou navržený systém dlouhodobých kontraktů a místo něj pokračovat v neprůhledném systému prodeje přes burzu po celou dobu životnosti jaderného bloku, tedy nejméně do roku 2096.
- ek proti zájmům Česka prosadila změnu výkupního systému z výkupního kontraktu s pevnou cenou PPA na CfD – Contract for Difference.

Tento tzv. rozdílový kontrakt byl použit ve Velké Británii pro notifikaci elektrárny Hinkley Point C. Britská vláda před nedávnem sdělila, že tento model již ve Velké Británii nebude používán pro svoji nevýhodnost pro spotřebitele a daňové poplatníky. Stanovisko Francie je obdobné.


V následujících eurovolbách musíme zvolit takové zástupce, kteří budou schopni hájit zájmy Česka a ne jen tupě přikyvovat.


Zdroj: https://1url.cz/M1tI5

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama