Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.05.2024 13:09:00

Česká pravice stále veřejnosti lže, že nejsou peníze

Česká pravice stále veřejnosti lže, že nejsou peníze

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k aroganci ODS vůči odborům a mimoparlamentní opozici

 Otázky Václava Moravce v České televizi opět ukázaly obrovskou míru arogance ODS vůči odborům a mimoparlamentní opozici. Ministr financí jasně deklaroval, že nebude vybírat daně od zahraničních bank a firem, že nebude bojovat se šedou ekonomikou a daňovými úniky. Ale že se zaměří na zaměstnance, živnostníky a malé a střední firmy.

Současná vláda pokračuje v podpoře hospodářství, založeného na nízkých mzdách zaměstnanců a vyšší ziskovosti firem. Pokud neustále straší schodky na důchodovém účtu, pak je to mimo jiné tím, že Česká republika dává na důchody méně než v západních zemích, nízké mzdy snižují sociální odvody, a nízké penze jsou pak sanovány ze sociálního systému.

Česká pravice stále veřejnosti lže, že nejsou peníze, přitom na zbrojení peníze jsou, tak jako jdou vysoké zisky nadnárodních společností a finančních institucí do zahraničí. Vždy je třeba si položit otázku: Komu ku prospěchu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama