Mgr. Bc. Roman Sklenák

  • SOCDEM
  • Líšeň
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.06.2016 9:55:06

Nedopustíme Kubiceho aféru č. 2

Nedopustíme Kubiceho aféru č. 2

Poslanecký klub ČSSD vyjadřuje zásadní nespokojenost a nesouhlas se způsobem svolání Výboru pro bezpečnost. Poslanci ČSSD upozorňují, že tento orgán nemá vyšetřovací pravomoci, a že nebezpečí, že bude zneužit a zpolitizován, je příliš vysoké.

Proto poslanecký klub ČSSD požaduje zřízení parlamentní vyšetřovací komise, která by prověřila zejména mediální výroky vysokých policejních představitelů.

„Obávám se, že v této věci přestávají fungovat ostatní standardní právní nástroje parlamentní práce,“ zdůrazňuje předseda Poslaneckého klubu ČSSD Roman Sklenák.

„Zneužití sněmovního Výboru pro bezpečnost by přineslo jenom zapojení policie do předvolebního boje. Aféra s Kubiceho zprávou tu již byla, a nesmí se po deseti letech opakovat,“ říká Roman Sklenák a zdůrazňuje, že ministr vnitra Milan Chovanec má podporu Poslaneckého klubu ČSSD.

O zřízení vyšetřovací komise bude Poslanecký klub ČSSD žádat i ostatní poslanecké kluby v Poslanecké sněmovně.

Mgr. Roman Sklenák, předseda Poslaneckého klubu ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama