Tomáš Vandas

předseda DSSS
  • DSSS
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.08.2016 18:50:00

Chci prosadit trest smrti a prošetřit rozkradení OKD

Chci prosadit trest smrti a prošetřit rozkradení OKD

V souvislosti s mojí kandidaturou do Senátu ve volebním obvodě Ústí nad Labem dostávám otázky, co bych v případě svého zvolení prosazoval. Problémů, které trápí naši společnost, máme více než dost.

 Bordel, který je díky vládnutí polistopadové zkorumpované mafie tak rozsáhlý, že čistka by musela být nekompromisní a důrazná.

V této chvíli mě napadá několik oblastí a kauz, kde by bylo dobré z pozice senátora vyvinout zákonodárnou iniciativu. Předně, otázka znovuzavedení trestu smrti. Jsem přesvědčen, že zvyšující se počet brutálních zločinů na starých lidech nebo bezbranných dětech musí mít odezvu právě v obnovení nejvyššího trestu. Kritici budou opět namítat, že jsme vázáni mezinárodními úmluvami, které trest smrti nepřipouští. Co by však pro nás mělo být prioritou? Podle mě je to zájem našich občanů, ochrana jejich životů. A nikoliv falešná humanita.

Dále, zasadit se o zřízení nezávislé vyšetřovací komise, která by objasnila roli současného premiéra a bývalého ministra financí Bohuslava Sobotky v tzv. privatizaci OKD. Podle některých odhadů stát přišel prodejem firmy panu Bakalovi o několik miliard korun. Cena byla podezřele nízká a nezahrnovala bytový fond. Prostě a jednoduše, podnikatel se napakoval, dostal levně firmu, tu vytuneloval a rozprodal. Vše je zahrnuto tajemstvím a o vinících, mezi které patří právě Sobotka, se nemluví.

A mluvit by se mělo. Nejenom o tom, co jsem výše uvedl, ale také například o faktu, že zde dochází ke zvýhodňování menšin, zejména té cikánské, na úkor majoritní společnosti. Že jsou zde nepřizpůsobiví, kteří parazitují na sociálních dávkách, a neplatí pravidlo rovnosti před zákonem. Je toho hodně, co by se mělo změnit. A je jen na voličích, jak dlouho budou tolerovat vládnutí stávajících korytářů.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama