Ing. René Číp

  • Poruba
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.11.2016 10:57:56 - Masiv

help

Kolik českých humanitních pracovníků přichází kvůli pomoci v zahraničí o život? A jak se jim v jejich ,,poslání“ snaží politici pomoci? Jdou jim nějaké peníze, třeba na potřebné věci, které na to, aby pomohli potřebují? A druhý dotaz z opačné straně. Jak by se podle vás náš stát měl chovat v situaci zatčení jedinců. kteří vědomě porušují zákony, několikrát byli zatčeni, ale stejně si nedají říct? Moc nevím o co jim jde - jedněm pomoc a ostatním přidělat starosti? Děkuji za váš odborný názor

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.11.2016 16:25:33 - Ing. René Číp
 

Kolik humanitární pracovníků přichází o život? - Nemám tuto informaci.

Jak se jim v jejich ,,poslání“ snaží politici pomoci? Jdou jim nějaké peníze, třeba na potřebné věci, které na to, aby pomohli potřebují? ČR je v oblasti humanitární pomoci velice aktivní. Je však zásadní rozdíl, zda tam jednou "na vlastní pěst, či s nějakou oficiální pomocí státu. Pokud s oficiální pomocí ČR, je o jejich zázemí v místě určení postaráno a bere se výrazný zřetel i na jejich bezpečnost. Pokud jedou se soukromou pomocí či pomáhat na vlastní pěst, tak jedou samozřejmě na vlastní riziko.


Jak by se podle vás náš stát měl chovat v situaci zatčení jedinců. kteří vědomě porušují zákony, několikrát byli zatčeni, ale stejně si nedají říct? Pokud někdo cestuje vysloveně do oblastí, kde se cesty našim občanům nedoporučují, musí si být vědom i rizika. Porušování zákonů v cizině se trestá podle zákonů tam platných. My sice nemusíme chápat proč je ta věc trestná, když u nás jde o běžný jev, ale státy mají právo mít své zákony a ty musí dodržovat i cizinci. Jsem ochoten těm lidem pomáhat v rámci mezinárodního práva, ale to je maximem. Pomoc a konzultace ambasády ano, platit za někoho výkupné ne a stejně tak nesouhlasím, aby jsme zasahovali zvenčí a tlačili přes naši politickou reprezentaci na politickou reprezentaci jiného státu, aby byl náš člověk který u nich spáchal trestný čin osvobozen a vydán do ČR.