JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.02.2018 12:07:58 - vladimír 10

valorizace důchodů

Dobrý den paní ministryně, mám na Vás prosbu. Jsem invalidní důchodce. Šetřím si na vlastní bydlení no a z toho důchodu to moc nejde. Žiji ještě s mamkou, ale ta už je také v důchodu platím bydlení a přispívám na stravu no a ještě šetřím na již zmiňované bydlení a vybavení což z toho malého důchodu není opravdu žádná legrace. Já vím,že nejsem jediný, ale proto Vám píši. Mám prosbu, myslíte,že by šlo na příští rok uvolnit důchody alespoň o 10%? Moc by to pomohlo určitě né jen mne, ale i spoustu důchodcům. Předem děkuji za odpověď a přeji pěkný den, Vladimír Kraus.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.02.2018 14:32:29 - JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.
Dobrý den, pane Krausi,

v příštím roce budou důchody standardně valorizovány podle růstu mezd a indexu spotřebitelských cen. Vláda ale současně pracuje na novele, která zvýší základní výměru důchodů z nynějších 9 procent na 10 procent. Pokud bude schválena, vzroste Váš invalidní důchod kromě pravidelné valorizace i o dalších přibližně 330 korun měsíčně. Uděláme vše, co bude v našich silách, aby se tuto novelu podařilo prosadit.

Pěkný den.
Alena Schillerová