JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.03.2018 12:42:44 - ZUZI

Neziskovky.

Dobrý den. Budete omezovat příspěvky na neziskovky? Zvláště ty politické využívají státní rozpočet velmi zvláštním způsobem. Nevím, proč bych měla ze svých daní platit tato individua. Jinak, velmi Vám držím palce.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.03.2018 10:03:09 - JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.
Dobrý den,
 
v nejbližší době provedeme důkladnou analýzu hospodaření neziskových organizací, na jejímž základě se budeme moci rozhodnout, zda je skutečně potřeba systém financování neziskového sektoru nějakým způsobem měnit. Již dnes ale hospodaření neziskovek podléhá důsledné kontrole v rámci každoročního finančního vypořádání.
 
Ráda bych ale zdůraznila, že převážná část neziskovek skutečně poskytuje společnosti neocenitelnou službu. Mám na mysli třeba organizace pečující o starší občany nebo lidi se zdravotním postižením. Mezi neziskovky patří i vesnické spolky, které přispívají ke zlepšení kvality života na venkově. Nezapomínejme také na to, že spousta neziskovek se nespoléhá jen na peníze ze státního rozpočtu, ale je schopna si zajistit financování i z příspěvků a sponzorských darů. Právě tohle je důkazem, že jejich práce má svůj smysl.
 
Děkuji Vám za Vaši podporu.
 
S úctou
Alena Schillerová