František Kopřiva

Profil není spravován mnou. Dotazy můžete psát mailem.
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,59. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.07.2018 0:13:56 - JanazPrahy

Uzákonění manželství homosexuálů ?

Pane poslanče, přečetla jsem si, že jste mezi předkladateli návrhu zákona o manželství homosexuálů. Není pro Vás odstrašujícím příkladem to, co se v zemích, kde manželství homosexuálů uzákonili, děje? Např. Norsko - od r.1993 mohli mít reg.partnerství, od r. 2009 manželství homosexuálů a spolu s tím i možnost adopce. R. 2012 byl přijat zákon, podle něhož děti nepatří rodičům, ale jsou vlastnictvím státu. Ten je může rodičům kdykoliv odebrat. A pak nastupuje Barnevernet a odebírání dětí biologickým rodičům bez příčiny nebo na základě vykonstruované příčiny a často předávání do výchovy homosexuálním párům. ....... Kolik dětí se odebírá v průměru ročně v některých zemích: Norsko- 12 000 ročně, Švédsko - 18 000 ročně, Itálie - 35 000 ročně, Finsko -15 000 ročně, Velká Británie -20 000 ročně, Německo - 70 000 ročně, Dánsko - 4 000 ročně, Francie -110 000 ročně viz https://diskuter.wordpress.com/2014/10/25/juvenilna-justicia-juvenilni-justice-2/#adopcie 1.část

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.07.2018 16:15:54 - František Kopřiva
 Dobrý den, paní Jano,

Odpovím na každý Váš dotaz zvlášť neboť se každá část zabývá něčím trochu jiným.

Nejprve bych chtěl upozornit, že se data prezentovaná na onom blogu zdají nejen zastaralá (jedná se o blog z 2014), ale také nedůvěryhodná, protože většina odkazuje buď na mrtvé odkazy, nebo na jiné blogy a komentáře, namísto oficiálních čísel nebo reálných studií.

Nicméně i kdyby byla, nerozumím tomu, jak by adopce homosexuálů měli mít vliv na počet odebraných dětí. Ano, zejména v severských zemí se stalo několik velmi kritizovatelných případů odebrání dětí, ale ani trochu se neukazuje jakákoli souvislost s manželstvím homosexuálů. Navíc v Německu (podle Vás 2. v počtu odebraných dětí) v roce 2014 byla legální adopce jen když bylo dítě jednoho z rodičů, v Itálii (3.) nejsou legální dodnes a ve Francii (1.) byly legální jenom rok.

Zvláštní, že autor povídá, že 55% adoptovaných dětí v Německu jde k homosexuálním párům a toto tvrzení nikde nezdrojuje. Také jak jsem již říkal, tehdy nebyla povolena libovolná adopce, pouze když to bylo biologické dítě jednoho z rodičů.

Takže bych odpověd zakončil ještě tím, že dítě není majetek rodičů, ale ani státu. Manželství a adopci homosexuálů budu dále podporovat. Když se bude zdát, že se snad někdo snaží odebírat více a více dětí od rodin za jakýmkoli jiným účelem než ochrana dětí, budu proti tomu samozřejmě bojovat.