Ing. Klára Dostálová

  • BPP
  • Královéhradecký kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.08.2021 14:07:57 - mil391

585/2020 Sb.

Dobrý den, vydali jste žák.585/2020 s textem ...vrátí veškeré platby... Současně jste však vydali CK pokyn vyjmout z voucherů platby za pojištění. Takže pojišť. získali bez problémů tisíce aniž by vynaložili jakékoliv podnikatelské riziko. 1) proč se pojišťovny nepodílely stejně jako klienti CK na pomocí. 2) Proč mám kromě bezúročné půjčky CK na 15 měsíců, přijít o své peníze, které shrábnou nadnárodní pojišťovny aniž poskytly jakoukoliv službu ? To se mohli podílet na pomoci i např. předplatitelé ČD, MHD atd. proč pouze klienti CK? Zlatník M.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.09.2021 10:56:38 - Ing. Klára Dostálová
Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. Naprosto Vám rozumím, nicméně pojištění není službou cestovního ruchu a ani tak ze své podstaty součást zájezdu. Uzavírá se tak odděleně. Ač se může stát, že je tato doplňková služba sjednána na jednom formuláři se smlouvou o zájezdu, její cena je uvedena zvlášť. Náš lex voucher má ze zákona pouze hodnotu plateb, které cestovní kancelář obdržela od zákazníka za zájezd. Vrácení peněz za pojistné se řídí příslušnými smluvními podmínkami (např. pojistnými podmínkami pojišťovny) a může se lišit od nároku na vrácení plateb za zrušený zájezd. Zkuste tedy prosím kontaktovat pojišťovnu, se kterou jste pojištění uzavřel. S pozdravem, KD