Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.03.2024 11:45:00 - guffi

Rusko

Kdyby byla v Rusku demokracie, tak proč by se likvidovali ti, co s Putinem nesouhlasí nebo se mu postaví? A chápu vás dobře, že vy volby v Rusku považujete za transparentní a nezmanipulované? A to, že Putin změnil zákony, aby mohl být zvolen znovu je podle vás v pořádku? Já rozumím tomu, že je vám něčím sympatický program komunistů, ale nechápu, jak můžete sympatizovat s Ruskem

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Pamětník2, Radko, Regio1, Mrákota, Woolcap, MoravankaZdenka, drevomor, PetrNT, eva41, mamcaRBK, Jan Čert, alsata, bachmač, Sokolik, , Hans313

Odpověď

01.04.2024 18:13:26 - Ing. Kateřina Konečná
 Dobrý den, pane Lebedo, začnu odzadu. Nerozumím poznámce o sympatiích ke komunistickému programu a Rusku. Pokud mluvíte o programu české KSČM, tak na něm se jako předsedkyně podílím. Pokud o programu některé z komunistických stran v Rusku, tak žádná z nich není vládní stranou. Jinými slovy, komunistický program není program Ruska. Rusko mám obecně ráda jako spoustu jiných zemí. V probíhajícím konfliktu nikomu nestraním. Naopak - spolu s mírovými iniciativami požaduji, aby si obě strany spolu s dalšími velmocemi, jež konflikt hrotí, sedly k jednacímu stolu.

Co se týče demokracie, tak její míru posuzovat nebudu, jistě má rezervy, stejně jako u nás nebo například třeba v Polsku či v USA nebo jinde. Volby v Rusku byly označovány za zmanipulovatelné ještě dřív, než začaly. Každopádně podle jejich výsledků, které nikdo nedokázal na základě jasných nevyvratitelných důkazů zpochybnit, získal prezident Putin podporu dvou třetin Rusů a výsledky posledních voleb jsou tak výsledkem demokracie.

Přeji hezký den.

Kateřina Konečná