MUDr. Jiří Mašek

  • ANO 2011
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.04.2024 15:37:03 - majaH.

mír

Dobrý den, měla by podle vás Ukrajina přistoupit na mír i za cenu ztráty části svého území? A pokud by to udělala, myslíte, že pak se lze na Rusko spolehnout, že Ukrajinu nechá? Asi každý mimo Ruska si přeje mír, ale je to vůbec reálné? Ukrajina už za tuto nesmyslnou válku zaplatila spoustu životů a já ji chápu, že se teď nechce vzdát, na druhou stranu, pokud bude válka trvat ještě dlouho, myslím, že nemá šanci nad Ruskem zvítězit. Ještě by mě zajímalo, co si myslíte o povinných odvodech pro Ukrajince? Na jednu stranu si člověk řekne, měli by jít bojovat, ale chápu, že ne každý chce. I Češi v za války emigrovali a i teď podle nějakého průzkumu by většina za ČR bojovat jít nechtěla

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.05.2024 13:56:55 - MUDr. Jiří Mašek
Děkuji za dotazy. Vy si v dotazech odpovídáte sama. Je přirozené, že lidi nechtějí bojovat, nechtějí zemřít, nechtějí ztrácet své blízké. Odpovím otázkou, kdo  (politici, zbrojaři,..?) chce dál válčit. Vyjednávací podmínky pro Ukrajinu se od března 2022, kdy byl návrh smlouvy o ukončení konfliktu "na stole" a byl odmítnut, s průběhem vývoje války jen horší. Umírají desetitisíce lidí. Jednání o míru musí být vždy reálná, ale je třeba aby obě strany chtěly  -  tj. RF na jedné a UA podporovaná USA a EU na druhé straně. Mimochodem usnesení sněmovny zavazující naši vládu diplomatickými kroky přispět k mírovému řešení konfliktu spatřilo světlo světa měsíc po napadení UA. Povinné odvody z hlediska válčící ( bránící se) země jsou OK z pozice Ukrajiny. Morální problém, zda bojeschopné muže vydat či nevydat je na nás a  na dalších zemích, kam lidé utekli před válkou. Já mám jasno, preferuji mírová jednání, otázky jsou  tedy spíše pro naši vládu, která chce RF porazit a tím problém vyřešit. Zdá se vám to reálné?