Milan Chovanec

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.04.2014 12:54:33 - stanislav

Policejní prezident

Pane ministře byl by jste tak hodný a vysvětlil mě za co mají špičky policie na saku tolik stužek od medailích. Sloužil jsem na vojně ale tolik vyzanamenání neměli ani starý generálové. Zvlášť tento nový prezident ten se vyvedl.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.06.2014 14:55:09 - Milan Chovanec

Děkuji za dotaz.

Pan Tomáš Tuhý začínal před 22ti lety jako řadový policista na obvodním oddělení. Letošní jmenování policejním prezidentem je tak nejen vyvrcholením jeho kariéry, ale v přeneseném smyslu i dalším oceněním jeho práce. Během více než dvaceti let služby ve sboru totiž prokazoval své kvality nejen při vyšetřování násilné a hospodářské kriminality, ale i při řízení různých útvarů policie na okresní, krajské i celostátní úrovni. Právě udělená ocenění a medaile tak dokreslují jeho profesionalitu a svědomitost.
Obecně se oceňování v rámci Policie ČR řídí interními předpisy a lze je udělit pouze v zákonem daných a řádně odůvodněných případech. Druh a vzor služebních medailí bezpečnostních sborů a důvody pro jejich udělení přesně a konkrétně upravuje vyhláška č. 433/2004 Sb. Ta je prováděcím předpisem k zák. č. 361/2003 Sb., o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů.