JUDr. Vojtěch Filip

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.09.2011 11:22:14 - gabca

Výrazné omezení koupěschopné poptávky obyvatel

Pane předsedo, propočítávali jste už, jak se dotkne zvýšení DPH a další opatření střední třídy a hlavně chudších vrstev obyvatelstva, mně to přijde dost likvidační pro dost lidí.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.09.2011 7:31:46 - JUDr. Vojtěch Filip
Děkuji za dotaz, máte pravdu, že návrh na zvýšení DPH, které navíc nemá sloužit k vyrovnání deficitu státního rozpočtu , ale dotaci privátních důchodových fondů povede k výraznému omezení koupěschopné poptávky obyvatel a tedy i k další krizi a to nejen rozpočtů domácností s průměrným přijmem přes 20 tis Kč. Je to jedno z nejhorších ekonomicko politických rozhodnutí od roku 1990. Předložili jsme protinávrhy, ale žel pravděpodobně nebudeme úspěšní ve 3 čtení proti převaze 115 koaličních hlasů. Proto požadujeme nové volby, protože takový postup jer v rozporu s předvolebními sliby koaličních stram, zejména VV a ODS , které to vůbec v programu neměli. Důvodem nových voleb je tedy ztráta legitimity současné vládní koalice.
Vojtěch Filip