Mgr. Bc. Pavla Golasowská, DiS.

  • KDU-ČSL
  • Moravskoslezský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.02.2016 15:16:19 - adamickova

tresty

O snížení trestněprávní odpovědnosti se nemluví poprvé, ale vždy to vyšumí. Dotáhnete to dokonce? Nemyslíte, že je načase začít jednat? Jste vůbec pro? A pokud ne, proč? Pokud to také dobře chápu, kdyby byla věková hranice snížena, znamenalo by to, že mladiství budou moci mít i dříve řidičák nebo se třeba ženit? A do třetice. Nemyslíte, že by šikana měla být také více=přísněji trestána?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.02.2016 21:18:06 - Mgr. Bc. Pavla Golasowská, DiS.
Snížení trestní odpovědnosti pod hranici 15 let nic nevyřeší. Na jakou věkovou hranici bychom trestní odpovědnost měli posunout? na 14, 13, či 12 let? je třeba spíše posílit prevenci a výchovu dětí od útlého věku jak v rodinách, tak ve školách. Dát dětem hranice, aby věděly, že neexistují jen práva, ale i povinnosti. Učitelé nesmějí téměř nic a děti mohou vše a pokud přece jen agresivní dítě vykážou do příslušných mezí, přijdou si ještě rodiče stěžovat do školy. Rodiče nemají čas na své děti, chtějí mít od nich klid a myslí si, že peníze nahradí jejich nezájem. A co se týká šikany, trest je jen důsledek, je třeba posílit pravomoce učitelů, dát učitelské profesi společenskou prestiž a rodiče by měli dětem zdůrazňovat, že učitel je autorita.