Eva Pilarová: Emigruji, když bude Paroubek v čele státu

20.05.2010 10:44 | Zprávy

S otevřenou kritikou vůči předsedovi ČSSD Jiřímu Paroubkovi vystoupila zpěvačka Eva Pilarová. ParlamentnímListům.cz sdělila, že pokud by byl šéf sociální demokracie v čele státu, opustila by natrvalo republiku.

Eva Pilarová: Emigruji, když bude Paroubek v čele státu

"Říká se, že lidé mají takové politiky, jaké si zaslouží, ale já jsem zas tak strašná nebyla," řekla zpěvačka Eva Pilarová na dotaz, jakou stranu v květnových volbách podpoří. "Já jsem nebyla tak strašná, abych si zasloužila Paroubka v čele státu. Nikdy jsem sice o emigraci neuvažovala, ale pokud by se toto stalo, opravdu bych emigrovala," řekla Pilarová dále.

Podle jejích slov může sociální demokracie znovu nastolit podmínky, které zde panovaly před listopadem 1989. "Nechtěla bych se dožít toho, aby mi někdo říkal, co smím a co nesmím zpívat, abych se někoho musela dovolit o pas, abychom byli zadlužení. Aby se vrátila diktatura."

Nečase hodnotit nechci, řekla zpěvačka

Na otázku, jak vnímá antikampaň sociální demokracie směrem k ODS, řekla, že jako snahu na poslední chvíli něco změnit. "Od pana Paroubka je to taková poslední křeč. On zjistil, že ho lidé nemají rádi, hlavně pak študáci. Je to asi i vlivem jeho poradců, kteří mu špatně radili."

Eva Pilarová kromě ostré kritiky ČSSD otevřeně podpořila občanské demokraty. "Zpívám na jejich akcích a vždy říkám toto, že bych se nechtěla dožít diktatury a toho, aby mi někdo říkal, co mám, anebo nemám dělat."

K otázce výměny lídrů v čele občanských demokratů se ovšem vyjádřit odmítla. "Nechtěla bych mluvit o tom, co a kdo je lepší, jestli Mirek Topolánek, nebo Petr Nečas. Já jsem zkrátka volička ODS a volit je budu taky letos."

Pilarová je tak druhou významnou zpěvačkou, která v poslední době spojila pobyt v Česku s výsledky voleb. Aneta Langerová již minulý týden řekla: "Když to po volbách bude ještě horší, tak snad uteču do jiné země."

Stanovisko tiskové mluvčí ČSSD se redakci získat nepodařilo.

Více:

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan, nep

Ing. Radovan Vích byl položen dotaz

Podáte ústavní stížnost?

https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Vich-SPD-Dalsi-protiustavni-navrh-okradeni-duchodcu-v-penzijnim-sporeni-757424 A co byste mi doporučil, má vůbec smysl si spořit v rámci důchodového spoření? Nehrozí, že o úspory stejně pak přijdu, protože kdo ví, jak se ke spoření dál bude s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…