Vrba z ústecké ČSSD rezignuje kvůli kauzám

14.12.2009 16:49 | Zprávy

Místopředseda krajského výkonného výboru ČSSD v Ústeckém kraji Karel Vrba se dnes vzdá funkce, do konce roku ukončí i všechny své další volené činnosti.

Vrba z ústecké ČSSD rezignuje kvůli kauzám

O Vrbově rezignaci informoval řekl krajský předseda ČSSD Petr Benda. Vrba tak reagoval na informace v médiích, podle kterých byl v minulosti odsouzen třeba za loupež nebo ublížení na zdraví.

Vyřešit problém minulý týden Bendovi uložilo vedení strany. Během víkendu se proto s Vrbou dohodl, že se funkce krajského místopředsedy vzdá. Do konce roku slíbil složit i funkci místopředsedy ČSSD na Lounsku, předsedy místní organizace v Libčevsi na Lounsku a funkcích ke komisi rady kraje a výboru krajského zastupitelstva. "Zůstane jen řadovým členem ČSSD," uvedl Benda.

Kauzou se dnes měla zabývat i krajská kontrolní komise, stejně jako případem podnikatele Tomáše Horáčka, který podle Mladé fronty Dnes za vstup do děčínské ČSSD údajně nabízel studentům účast na rautech nebo jízdu limuzínou. Horáček požádal o pozastavení členství ve straně. Oba muži dnes mají svůj závazek předložit písemně.

Nevyřešený zůstává ještě případ pokusu údajně organizovaného vstupu téměř stovky nových členů do ČSSD v Bílině na Teplicku. Předseda ČSSD Jiří Paroubek k tomu uvedl, že problémem může být i údajně několikaleté opakované nepřijímání žadatelů do této organizace.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pomoc po povodních: Prezident Pavel nesl krabici. „Proč radši neposlal hradní stráž?“ ptá se generál

17:57 Pomoc po povodních: Prezident Pavel nesl krabici. „Proč radši neposlal hradní stráž?“ ptá se generál

Proč tentokrát při povodních masivněji nepomáhá armáda? A je správné, aby prezident osobně pomáhal v…