Teď daně snížit nemůžeme, říká Kocourek z ODS

23.02.2010 18:26 | Zprávy

Ekonomický expert ODS Martin Kocourek tvrdí, že o tom, jestli by se v případě volebního vítězství ODS stal ministrem financí, se strana zatím vůbec nebaví.

Teď daně snížit nemůžeme, říká Kocourek z ODS

Martin Kocourek, ekonomický expert ODS a šéf dozorčí rady ČEZu ve Faktech Barbory Tachecí prohlásil, že ODS se zatím soustřeďuje na volební výsledek. O konkrétních věcech, jako například rozdělení ministerských křesel, zatím nemluví.

Na rozdíl od posledního ministra financí ODS Vlastimila Tlustého podle svých slov více kouká do budoucnosti a zaměřuje se na dlouhodobé vize. "V současné finanční situaci státu si nemůžeme dovolit snižovat daně," zdůraznil v televizi Prima.

Občanští demokraté navrhují finanční pokuty pro poslance, kteří svým jednáním zaviní nedodržení návrhu rozpočtu. Jak však chtějí toto prosadit, když si nedovedou odsouhlasit ani zdanění svých poslaneckých náhrad? Na to Kocourek odpověď nezná.

O chování oddělení netechnických ztrát jsme věděli

"O tom, že pracovníci oddělení netechnických ztrát nepracují úplně podle předpisů jsme věděli. Několikrát jsme o tom jednali a snažili jsme se přijmout taková opatření, která by tomu zabránila," vysvětloval Kocourek.

Jako předseda dozorčí rady elektrárenského gigantu ČEZ dostává Kocourek plat 105 tisíc hrubého měsíčně. "Tato finanční odměna byla stanovena už v roce 2002 a od té doby nebyla změněna. Ve srovnání s platy manažerů ostatních firem podobného formátu mi to nepřijde moc," tvrdí.

Čtěte také:
Bohatší ať platí víc, přidáva se k socialistům i ODS

Foto: Hans Štembera

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mab

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hilšer před volbami vytáhl nákres: Rizikové vlivy na Českou televizi. Radí mu psychiatra

12:01 Hilšer před volbami vytáhl nákres: Rizikové vlivy na Českou televizi. Radí mu psychiatra

Senátor Marek Hlišer, který by si svůj mandát rád zajistil pro dalších šest let, vytahuje ve finále …