Exministr kultury Štěpánek spáchal sebevraždu

16.09.2010 22:01 | Zprávy

Herec a bývalý ministr kultury Martin Štěpánek spáchal dnes v podvečer sebevraždu. K události došlo v jeho bytě v Praze na Vinohradech.

Exministr kultury Štěpánek spáchal sebevraždu

Martina Štěpánka našla jeho žena Jaroslava Tvrzníková již mrtvého, při sebevraždě použil střelnou zbraň. "Štěpánka našla manželka a ihned volala záchranku," řekl serveru Blesk.cz údajný svědek neštěstí. Přivolaní lékaři už pouze konstatovali smrt.

Důvod Štěpánkova jednání zatím není zřejmý, dříve se však tento herec a politik několikrát neúspěšně léčil ze závislosti na alkoholu. Smrt Martina Štěpánka potvrdila i policejní mluvčí Eva Kropáčová. 

Od září 2006 do ledna 2007 byl Martin Štěpánek ministrem kultury v první vládě Mirka Topolánka. Ta poté, co nezískala důvěru od Poslanecké sněmovny, podala v říjnu 2006 demisi. Kromě svého hereckého a politického působení se Štěpánek proslavil také jako hlasatel českého vysílání Svobodné Evropy, kde působil po své emigraci do Německa v roce 1981. 

Foto: Aktron/Wikimedia Commons

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jac

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hilšer před volbami vytáhl nákres: Rizikové vlivy na Českou televizi. Radí mu psychiatra

12:01 Hilšer před volbami vytáhl nákres: Rizikové vlivy na Českou televizi. Radí mu psychiatra

Senátor Marek Hlišer, který by si svůj mandát rád zajistil pro dalších šest let, vytahuje ve finále …