Šokující zjištění. Johna mohla tramvaj trefit schválně

19.12.2010 16:26 | Zprávy

Policisté uzavřeli vyšetřování nehody při níž došlo ke srážce tramvaje a vládního vozu Audi ministra vnitra Radka Johna na pražském Andělu. Jednoznačným viníkem byl shledán řidič tramvaje, jelikož nerespektoval vozidlo s majáčkem, jak stojí v předpisech.

Šokující zjištění. Johna mohla tramvaj trefit schválně

Mezi řidiči tramvají kolují zvěsti o nepsané soutěži, kdy každý vůz napíchnutý na přední oj se počítá. Je to pravda nebo jen výmysl?

Mea culpa

,,Viděl jsem auto z majáčkem a snažil jsem se mu uvolnit cestu, ale on se mě snažil objet zprava, a tak jsme do sebe narazili," popsal již dříve havárii řidič tramvaje, který si nepřál být jmenován. K nehodě došlo v létě, kdy se ministr jal prověřovat pochybné svítící krabičky, které se objevily na Malé Straně. Jak se nakonec ukázalo, podivné předměty byly pouze součástí reklamní kampaně.

Johnova autonehoda: Než boural s tramvají, málem srazil chodce

Beznohý mluvčí

,,Byl to docela traumatizující a nečekaný zážitek," vzpomíná pro ParlamentníListy.cz  na nehodu tehdejší tiskový mluvčí ministerstva vnitra Jiří Reichl, který byl přítomen ve voze. ,, O pár sekund dřív a to spřáhlo neboli oj mi snad utrhlo nohu, rozpáralo nás to jak konzervu. Náš řidič za to rozhodně nemohl a nemohu se zbavit pocitu, že tomu ten tramvaják mohl zabránit," argumentuje Jiří Reichl.

Čtěte také:
Proměna Radka Johna: Limuzínou do školy s dcerou

Kolik je za majáček bodů

Mezi řidiči tramvají kolují pověsti o nepsané soutěži, při níž se započítávají body za každé ,,nabodnuté" auto na přední oj. ,,Mluví se o tom, a zvláště mezi staršími, ale jsou za to velmi tvrdé postihy, a proto to nikdy nikdo nemůže oficiálně přiznat," vysvětluje redakci teprve 25letý řidič tramvaje, který si nepřál být jmenován. O zvláštní prémii za vůz s majáčkem neví nic.

SLEDUJEME kauzu Drobil

Pojistka na blbost

Řidič vládního vozu i na základě vyšetřování vyvázne bez postihu, ale míra viny řidiče tramvaje se ještě bude řešit na přestupkové komisi.

,,Ještě se nám nedostalo nic oficiální cestou nicméně celý případ bude následně vyšetřovat zcela standardní cestou inspekce dopravního podnik. Pro nás je to nehoda jako každá jiná. Navíc každý řidič je však ze zákona pojištěn na škodu provedenou zaměstnavateli," sdělila ParlamentnímListům.cz tisková mluvčí dopravního podniku Ilona Dosoudilová.

K tématu:
Schůzka Nečase, Johna a spol? Blbá nálada, zní tip z ČSSD
Michálek netušil, co spustí. A už nikomu nevěří
Nadrobil si sám, nebo mu bylo nadrobeno, táže se Klaus

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pavel Kozdera

Ohodnocení práce politika

Dobrý den, opakovaně se ukazuje, že ne všichni politici pracují a chodí do práce. Nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici (poslanci, senátoři i ministři) byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemy...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Kde jsou jména?“ Rodiče obětí Davida Kozáka dostali e-mail a zlobí se

13:40 „Kde jsou jména?“ Rodiče obětí Davida Kozáka dostali e-mail a zlobí se

„Jména našich dětí! Kde jsou?“ Rodiče obětí masového vraha z Filozofické fakulty UK Davida Kozáka se…