Benedikt XVI. k sobotnímu útoku na koptské křesťany v Egyptě

03.01.2011 10:17

Benedikt XVI. se včera během pravidelné polední promluvy před modlitbou Anděl Páně vyjádřil ke včerejšímu atentátu na křesťany v Egyptě, při kterém bylo zavražděno 21 lidí.

Benedikt XVI. k sobotnímu útoku na koptské křesťany v Egyptě

„V sobotu ráno jsem s bolestí přijal zprávu o závažném atentátu na koptskou křesťanskou komunitu v egyptské Alexandrii. Toto opovrženíhodné gesto smrti stejně jako kladení bomb nyní už i k domům křesťanů v Iráku, aby byli donuceni odejít, uráží Boha a celé lidstvo, které se právě včera modlilo za pokoj a s nadějí zahájilo nový rok. Tváří v tvář této strategii násilí, jehož cílem jsou křesťané, a jež má důsledky pro veškeré obyvatelstvo, modlím se za oběti a příbuzné, a povzbuzuji církevní společenství, aby vytrvala ve víře a svědčila o nenásilí, které plyne z evangelia. Myslím také na pastorační pracovníky, zabité v roce 2010 v různých částech světa: jim patří rovněž naše vroucí vzpomínka před Pánem. Zůstávejme sjednoceni v Kristu, naší naději a našem pokoji!"

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radio Vaticana

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomáš Halík má problém. Jeho publikace nejsou odborné, sdělil premiér Rusnok

13:01 Tomáš Halík má problém. Jeho publikace nejsou odborné, sdělil premiér Rusnok

EXKLUZIVNĚ Některé publikace religionisty Tomáše Halíka byly vyřazeny z Rejstříku informací o výsled…