Manžel měl jen podmínku. Jiný seděl natvrdo, kritizuje Vrbová Fišeru

16.02.2011 9:30

V Ústeckém kraji pokračuje vnitrostranická bitva sociálních demokratů. Tentokrát do souboje zasahují manželé Vrbovi z Libčevsi na Lounsku, kteří nemilosrdně kritizují nového předsedu KVV Arno Fišeru a předsedu Ústřední kontrolní komise ČSSD Martina Starce. Hrozí jim dokonce žalobou.

Manžel měl jen podmínku. Jiný seděl natvrdo, kritizuje Vrbová Fišeru

V sobotu zasedal Ústřední výkonný výbor ČSSD, aby provedl volbu zbývajících delegátů na očekávaný březnový sjezd strany a také aby projednal případné změny stanov ČSSD. Během zasedání ÚVV vstoupil na scénu i mediálně dobře známý Karel Vrba, muž v minulosti podmínečně odsouzený za násilný trestný čin, který se před časem opět stal předsedou místní organizace ČSSD v Libčevsi na Lounsku v Ústeckém kraji.

Fišera o svém kraji nic neví

V prostorách určených pro veřejnost před jednacím sálem Vrba rozdával dopis, ve kterém jeho žena Blanka Vrbová, místopředsedkyně okresního výkonného výboru v Lounech, tvrdě útočila na současné vedení ČSSD v čele s Arnem Fišerou. Redakce Parlamentních listů.cz má k dispozici kompletní znění dopisu.

„Nově zvolený předseda KVV ČSSD Ústeckého kraje začal, jak je u něj zvykem, lží nebo nevědomostí. V rozhovoru pro server idnes.cz uvedl, že Libčeves má 600 obyvatel a z toho je 400 členů ČSSD. Tady aspoň vidíte, že o svém kraji neví vůbec nic," píše Vrbová v dopise, který byl určen účastníkům zasedání ÚVV. Ve skutečnosti má MO v Libčevsi 93 členů, ostatní žijí v okolních obcích. „Celkem nás je 237," uvedla pro ParlamentníListy.cz Vrbová.

Možná padne i žaloba - za ohýbání stanov

Vrbová nešetří ani předsedu Ústřední kontrolní komise ČSSD Martina Starece a tvrdí, že si tento muž ohýbá stanovy strany, jak se mu zlíbí. Prohlašuje mimo jiné, že by ráda navrhla vyloučení Starce ze strany. Zvažuje prý i podání trestního oznámení na Starce pro nepřípustné ovlivňování politiky.

„Pana Starce jsme upozornili, že jestli v ohýbání Stanov bude pokračovat, na některé okresní konferenci jeho vyloučení navrhneme. Stanovy mají platit pro všechny, ne jen pro někoho. O podání trestního oznámení na pana Starce VMO ČSSD Libčeves vážně uvažuje, zatím se radíme s právníky. Důkazy jsou, ale o podání trestního oznámení budeme informovat celou MO ČSSD Libčeves a jestli od ní dostaneme mandát, tak s největší pravděpodobností trestní oznámení podáme," varuje Vrbová.

Martin Starec ParlamentnímListům.cz sdělil, že na nic z toho, co v dopise paní Vrbová píše, nehodlá osobně reagovat. Vše ostatní je vnitřní záležitostí ČSSD.

Hon na čarodějnice a dopisy čtvrté cenové skupiny

Lež či neznalost ovšem není to jediné, co Vrbová Fišerovi a Starecovi vyčítá. Obviňuje je i s honu na čarodějnice, na tzv. černé duše, a to zvláště v Libčevsi, kde lze dohledat každého jednotlivého člena. Vrbová Fišerovi doporučuje, aby se zaměřil spíše na stranické organizace v Mostě nebo v Děčíně, kde existují mnohem početnější stranické buňky a někteří její členové jsou nedohledatelní.

Předseda KVV Fišera odmítá dopis od paní Vrbové blíže komentovat. „Rodina pana Vrby chrlí dopisy čtvrté cenové skupiny a poukazování na druhé, že jsou ještě větší lumpové než někdo jiný, je už opravdu za hranou věcí, se kterými se hodlám zabývat. Návrat pana Vrby do strany kvitoval pan Paroubek a to snad o všem vypovídá," sdělil serveru ParlamentníListy.cz Fišera.

Nařčení paní Vrbové rezolutně odmítl také poslanec Jaroslav Foldyna, který zároveň zastává také funkci zastupitele města Děčína a sám sebe označuje za děčínského patriota. ParlamentnímListům.cz řekl, že pokud se někdo pokoušel ovlivňovat politiku ČSSD v Děčíně, tak to byl právě pan Vrba, který zde lobboval ve prospěch pana Bendy a Paroubka.

Na obvinění  z náboru tzv. černých duší reagoval v minulosti i expředseda Paroubek a to tehdy, když se zastával Petra Dimuna, bývalého PR manažera strany, který je prozatím nepravomocně vyloučen z ČSSD. O Dimunově kauze ParlamentníListy.cz podrobně informovaly.

Související:


„Co je to vlastně černá duše?" ptal se tehdy Paroubek. „Černá duše je údajně člověk, který neexistuje. Víte, to je termín, se kterým přišli pánové Hašek, Houska nebo Foldyna. Pak o sobě mohou říct, že oni mají bílé duše, oni a všechny ty stovky členů, kteří je podporují," uzavřel expředseda.


Čtěte také:


 


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

 Podepište, že nebudete topit uhlím. A klient ČSOB se vzepřel

7:21 Podepište, že nebudete topit uhlím. A klient ČSOB se vzepřel

ČSOB se chlubí tím, že „motivuje“ své klienty k zeleným řešením a nejinak se staví také ke svým fire…