Kalousek odráží útok pražské ODS: Profesionální práci policie hájí

23.02.2011 6:09

Regionální rada pražské ODS dnes velmi tvrdě zaútočila na ministra financí Miroslava Kalouska. Prý porušil zákon, když zbavil mlčenlivosti ředitele Finančně analytického útvaru Milana Cícera, aby mohl veřejnost informovat o zjištěních analytiků v případu ProMoPro. Kalousek ale nařčení odmítá.

Kalousek odráží útok pražské ODS: Profesionální práci policie hájí

ODS v Praze dokonce dnes přijala usnesení, v němž odsuzuje údajně nezákonný Kalouskův postup v případě kauzy ProMoPro. Kalousek ale následně označil vstupování politické strany do celého šetření za nešťastné.

„Nejedná se o politický spor, ale o standardní šetření podezřelých finančních machinací," konstatoval Kalousek pro server Novinky.cz.

„Skutečnost, že je z tohoto šetření pražská ODS nervózní, ještě neznamená, že dovolím profesionální práci svého útvaru ODS převyprávět," doplnil pak ještě Kalousek.

Ministr financí minulý týden totiž prezentoval práci svých podřízených, kteří zjistili, že část peněz, které společnost Promopro inkasovala za zajištění audiovizuální techniky v průběhu českého předsednictví EU, směřovala na účty v zahraničí.

Pražští občanští demokraté ale nyní žádají, aby stranické vedení "důrazně vystupovalo proti systematickému politickému a mediálnímu zneužívání Finančně analytického útvaru ze strany Miroslava Kalouska".

Regionální ODS má Kalouskovi také za zlé, že nedávno v tisku nepřímo obvinil ministra obrany Alexandra Vondru z toho, že za aféru ProMoPro, která zajišťovala během českého předsednictví EU audiovizuální služby, může. Vondra ale i v tomto jakékoliv pochybení odmítá.

Nejen kvůli Vondrovi, ale i Drobilovi má Kalousek zle

Server Aktuálně.cz v této souvislosti připomněl, že to není poprvé, co občanští demokraté řeší Kalouskovu kritiku koaličního ministra a významného člena ODS. Začátkem února se totiž tento případ propíral na grémiu a později klubu ODS. Posléze se debata posunula i do vyšších pater - napjatou situaci spolu řešili premiér a předseda ODS Petr Nečas a předseda TOP 09 a ministr zahraničí v jedné osobě Karel Schwarzenberg.

A co tak hrozného tehdy Kalousek řekl? Například vedle slov o ztracených milionech mluvil i o tom, že ODS neměří svým ministrům stejně. Mluvil také o Pavlu Drobilovi, který po korupční aféře v resortu na svůj post okamžitě rezignoval.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …