Matějka (Svobodní): Za problémy v Africe můžeme i my. Přestaňme vyvážet to naše „dobro“

23.02.2011 10:19

Západní svět je pohoršen a nešetří slovy ve stylu „světu mír“.

Matějka (Svobodní): Za problémy v Africe můžeme i my. Přestaňme vyvážet to naše „dobro“

Mně osobně v těch projevech chybí dvě věci. Že končíme s podporami do těch zemí a hlavně, že se omlouváme, že jsme jim do toho kdy kecali.

Svět nikdy nebude jednotný, bez válek a nepokojů. Nikdy nebyl, není a nikdy nebude. Jakým právem se snaží západní civilizace podmanit si dotacemi, rozvojovými pomocemi, vojenskými akcemi a špinavými kšefty státy například v Africe, na Blízkém východě, v Asii? Kdo z nás a našich předků tam po generace staletí žil, aby opravdu věděl o čem to tam skutečně je?

Západní politici nemají podle mě nejmenší morální právo vydat směrem k Africe jedinou výzvu. Byli to oni, kdo po desetiletí vyváželi zbraně na tato území, kdo posílal stovky miliard dolarů a eur zdaněných občanům svých států (nebo vypůjčených ke státním dluhům) tamějším režimům jako rozvojovou pomoc. Byli to oni, kdo podporovali vývozy západních hodnot do světa, který je nikdy nechtěl, nepřijal a nemá nejmenší předpoklady na to, aby je kdy přijal. Západními politiky dodané zbraně nyní v Africe používají lidé proti sobě, zatímco peníze z rozvojové pomoci skončily na účtech diktátorů.

Vše to začalo bláhovým úsilím sociálních inženýrů ve světě, jehož cílem byl „lepší svět v míru pro všechny." Západní společnost zavrhla přírodní přirozenost a postavila se proti ní. Z jídla udělala dotované pohonné hmoty, zatímco na stejném území umírají lidé hlady. Vyvezla do světa očkování na všechno možné, přičemž nově přeživší lidé nyní umírají na nedostatek vody a jídla. Zatímco v západem dotovaných afrických univerzitách se učí jak chovat zvířata, která tam nikdy neměli, neboť příroda moc dobře věděla, že tam nemají co dělat, na západě se učíme a dostáváme tituly za obory, které jsou v našich podmínkách neuplatnitelné a nikdo je neuživí. Řeší pro nás totiž „nesmírně důležité" vědění a poznání života „někde tam", kam řada absolventů ani nebude mít v životě peníze, aby to viděla na vlastní oči.

Amerika má problémy sama sebou a Evropa je na tom úplně stejně. Nejsme schopni bez nových dluhů uživit ani naše vlastní lidi a mít pro ně práci. Přesto všechno zcela zcestně podporujeme jiné na druhém konci světa a politici v nás budují pocit falešné solidarity. Že prý svět bude lepší. Nebude. Lidé to nemají v sobě. Za to, co se nyní děje v Africe, mohou i západní politici. Naši představitelé se pokrytecky objímali a líbali s největšími diktátory světa, aby dnes otočili o 180° a dělali, že je neznají. Dokonce si osvojují právo vyzývat je k tomu, aby odstoupili, protože si to prý „lid žádá".

Jak jsme se mohli již mnohokrát přesvědčit, ani demokracie není lékem na neduhy celého světa. Jsou místa, kde s ohledem na predispozice obyvatel není lepšího zřízení, než autoritářský režim. Ten jediný je dokáže udržet na uzdě. Někteří si mohou politicky korektně užívat slova o lidských právech, ale je to tak. Stejně tak nesmí být západnímu světu nic do toho, když si někde lidé prostě vyberou Islám, nebo komunismus. Je to jejich volba a my nemáme nejmenší právo se k tomu vymezovat tak, abychom jakkoli zasahovali do jejich vnitřní politiky či náboženské víry. My máme povinnost udělat jediné: Nepustit to za žádnou cenu k nám.

V Severní Africe nyní umírají lidé a může za to i západní svět, když se po desetiletí vměšoval do jejich životů. Je čas to změnit, nechat je být a začít si všemi dostupnými prostředky chránit hodnoty našich předků. To nejhorší, co bychom nyní mohli udělat, je plést se jim dál do jejich životů, do jejich konfliktů, nebo snad přijmout v dobré víře z toho chaosu lidi do Evropy. Složení zbraní v dobré víře totiž ještě žádnou válku nevyhrálo. Je to jejich boj. Přestaňme už konečně vyvážet to naše „dobro".

Více:
Klaus: Kult vůdce revoluce je dnes v Libyi absolutní

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: František Matějka

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…