Největší šanci na šéfování ČRo má Hikelová, ukázalo jednání Rady

27.02.2011 19:59 | Zprávy

Ač stále není jasné, kdo se stane příštím šéfem veřejnoprávního rozhlasu, po čtvrtečním jednání Rady ČRo už však jsou známa tři jména, z nichž jedno bude to "pravé".

Největší šanci na šéfování ČRo má Hikelová, ukázalo jednání Rady

V boji o post šéfa Českého rozhlasu zůstali z původních pěti kandidátů jen tři. Jejich jména vybrali radní, kteří na veřejnoprávní rozhlas dohlížejí a mají tedy za úkol vybrat i jeho nového ředitele.

Jediná žena předstihla všechny ostatní

Po čtvrtečním jednání Rady Českého rozhlasu, o kterém informoval Mediář.cz, je tak jasné, že se o post šéfa instituce utká ředitelka zpravodajských stanic Českého rozhlasu Hana Hikelová, bývalý ředitel soukromého rádia Černá Hora Petr Matoulek a prozatímní ředitel rozhlasu Peter Duhan. Právě ten rádio vede už rok - od té doby, co ke konci února 2010 rezignoval generální ředitel Richard Medek.

Ze tří uchazečů o post šéfa rozhlasu dostala nejvíce hlasů, konkrétně šest, Hikelová. Na druhém místě se s pěti hlasy umístil Matoulek. Trojici postoupivších uzavřel Duhan, pro kterého zdvihli ruku tři radní.

Za pomyslnou hranicí neúspěšnosti zůstal šéf středočeského vysílání Jan Menger se dvěma hlasy a také Karel Zýka. Tomu radní neudělili hlas ani jeden.

Franc odstoupil rovnou. Kvůli Johnovi 


Šestý původně radou nominovaný kandidát Jiří Franc radě ještě před čtvrtečním jednáním napsal, že odstupuje. Působí totiž nyní jako náměstek ministra vnitra Radka Johna (VV)

Ve vybírání ředitele budou po únorovém jednání radní pokračovat na své březnové schůzi. Na tendru na nového šéfa ČRo je přitom zajímavé, že nejde o otevřené výběrové řízení. Nemůže se tak do něj přihlásit každý. Rada tak vybírá pouze z kandidátů, které určila ona sama.

Více čtěte:

 

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Pehe zděšen výsledkem voleb v Rakousku. Má proč

18:45 Jiří Pehe zděšen výsledkem voleb v Rakousku. Má proč

První odhady výsledků dnešních rakouských parlamentních voleb naznačují, že by v sousední zemi mohla…