„Problém je v tom, že Němci přesně neví, co je zdroj nákazy," dodal Fuksa.
Říhová: Rychlé uvolnění informace byla zásadní chyba
S tím souhlasila i Blanka Říhová. Zdůraznila, že se člověk může nakazit kdekoliv, například jen dotykem.
„Zásadní chyba bylo rychlé uvolnění informace. To bylo nezodpovědné. Jako mikrobiolog si myslím, že by mělo být známo nejdříve místo nákazy," myslí si Říhová.
„To, že ženy daleko víc konzumují zeleninu a saláty potvrzuje jednu z hypotéz, že zdrojem nákazy je čerstvá zelenina. Na konkrétní výsledek si musíme počkat," vysvětlil hygienik Vít.
Související:
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: vfe