Před týdnem prý seřezal asistentku, v pondělí přijel za Klausem

17.08.2011 9:57 | Zprávy

Lékaři Jaroslavu Bartákovi hrozí trestní stíhání za trýznění a sexuální obtěžování svých asistentek. Proto se snaží ještě více než dosud zaštítit nejmocnějšími lidmi země. V pondělí přijel na Hrad a zaparkoval přímo před vstupem do prezidentské kanceláře. Podle MF Dnes se na Poliklinice Modřany, kde je šéfem, chlubil přijetím u samotné hlavy státu.

Před týdnem prý seřezal asistentku, v pondělí přijel za Klausem

Dlouhá léta používal lékař Jaroslav Barták jména významných lidí z politiky, byznysu i justice, s nimiž se setkal, k zastrašování toho, kdo mu chtěl zkřížit jeho plány. Do médií se ale dostala jen kauza, při níž pomohl svému synovi k maturitě na gymnáziu, ale v posledních dnech už se naplno rozhořela jiná aféra. Podle několika svědectví prezident Polikliniky Modřany trýznil, tloukl a sexuálně obtěžoval své asistentky.

Těm vyhrožoval svými kontakty, jichž si z titulu zakladatele české pobočky Lions Clubu a šéfa významného zdravotnického zařízení nasbíral spoustu. Zúčastnil se oslav narozenin exprezidenta Václava Havla, při nejrůznějších příležitostech se setkal s jeho nástupcem Václavem Klausem, expremiéry Jiřím Paroubkem, Mirkem Topolánkem a Janem Fischerem či špičkami justice.

Chlubí se přijetím u hlavy státu

Jako tonoucí, který se chytá stébla, přijel toto pondělí na Pražský hrad, aby se zaštítil autoritou prezidenta Klause. Podle MF Dnes měl povolení k vjezdu, což dostává málokdo, a mohl tak zaparkovat přímo před vstupem do prezidentské kanceláře. Na Poliklinice Modřany se pak chlubil přijetím u hlavy státu, což však Hrad popírá.

„Nikdo ho nepřijal. Ohlásil se u nás jako šéf lionského hnutí, který chce předat nějaké klubové materiály. Proto dostal povolení k vjezdu na Hrad. Listiny odevzdal na podatelně, šlo o běžný postup. Zbytek jsou fabulace pana doktora," vyvrátil prezidentův vicekancléř Petr Hájek Bartákovo setkání s Klausem.

Do Lions Clubu nalákal spoustu vlivných lidí

Barták se usilovně snaží kontaktovat vlivné lidi poté, co vešlo ve známost, že už na něj bylo podáno několik trestních oznámení. Podaly je ženy, které vypověděly, že jim lékař ubližoval. A podle jejich svědectví šéf pražské Polikliniky Modřany v minulosti zneužíval kontakty s mocnými k zastrašování svých obětí. Se soudci, žalobci či policisty se seznámil v české pobočce charitativní organizace Lions Club.

„Dokázal přesvědčit spoustu známých a vlivných lidí, aby do klubu přišli, nebo se stali jeho členy," vzpomíná pro ParlamentníListy.cz na Bartákovy aktivity nynější prezident Lvího klubu Praha Orel generál v záloze Andor Šándor. „Pravdou ale je, že když ho pak viděli, jak se chová, tak už se obvykle nikdy neukázali," poukazuje Šándor na Bartákovo nadměrné požívání alkoholu a ztrátu schopnosti chovat se slušně.

Informace o excesech s asistentkami prosakovaly už před dvěma lety

Poté, co byl Šándor před dvěma lety zvolen prezidentem klubu, poznal Barták, že už Lions Clubu jako záštity nebude moci používat a začal s novým vedením válčit. Odmítl předat veškeré písemnosti a dokumentaci, i proto byl po několika měsících ze Lvího klubu vyloučen. „Už tehdy se začaly objevovat informace o jeho excesech s asistentkami, ale ne takhle do hloubky jako teď," říká pro ParlamentníListy.cz Šándor.

Na rozdíl od jiných lidí z Bartákova okolí nový šéf Lions Clubu žádnému vyhrožování a ohánění se známostmi čelit nemusel. „Jsem člověk, který se nezalekne, proto to ani nezkusil," říká generál v záloze s tím, že Bartákovu tlaku byl vystaven třeba soudce, aby rozhodoval v jeho prospěch, či lidé z VZP, aby smlouvy pro jeho polikliniku byly výhodnější.

Podobně jako Barták zastrašoval svými známostmi i Knetig

Šéf modřanské polikliniky nebyl jediným, kdo se v honbě za svým cílem oháněl známostmi na nejvyšších místech a používal je k zastrašování. Něco podobného používal i bývalý poradce ministra životního prostředí Martin Knetig. Jemu se však zaštiťování ministrem Pavlem Drobilem a špičkami ODS nevyplatilo při jednání s ředitelem SFŽP Liborem Michálkem a nyní čelí trestnímu stíhání za korupční jednání.


K věci:

 

 


Foto: Hrad.cz

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Hroník

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hilšer před volbami vytáhl nákres: Rizikové vlivy na Českou televizi. Radí mu psychiatra

12:01 Hilšer před volbami vytáhl nákres: Rizikové vlivy na Českou televizi. Radí mu psychiatra

Senátor Marek Hlišer, který by si svůj mandát rád zajistil pro dalších šest let, vytahuje ve finále …