Rada ČT vybrala pět finalistů. Jeden z nich nahradí Janečka

07.09.2011 14:34 | Zprávy

Na veřejném zasedání rozhodovala Rada České televize o pětici finalistů, které vybírala z 32 uchazečů o místo generálního ředitele veřejnoprávní televize. Z pětice Petr Dvořák, Hynek Chudárek, Radomír Šimek, Roman Bradáč a Jan Svoboda zvolí patnáctičlenná rada nového šéfa ČT ve středu 21. září.

Rada ČT vybrala pět finalistů. Jeden z nich nahradí Janečka
Foto: ct.cz
Popisek: Logo České televize

Tajnou volbou rozhodla Rada České televize, že do finálového kola výběrového řízení na místo generálního ředitele České televize postupují Petr Dvořák, Hynek Chudárek, Radomír Šimek, Roman Bradáč a Jan Svoboda. Z nich bude o vítězi rozhodovat patnáct radních ve středu 21. září od dvanácti hodin.

Z prvního kola postoupili Petr Dvořák s 12 hlasy, Hynek Chudárek a Radomír Šimek, kteří dostali shodně po osmi hlasech. Do druhého kola prošla trojice Roman Bradáč, Jan Svoboda a Michal Klíma, z nichž posléze uspěli první dva jmenovaní.


Překvapením je postup Šimka a Svobody

Zatímco za očekávaný lze označit postup bývalého ředitele TV Nova Petra Dvořáka, stejně jako bývalého výkonného ředitele hudební TV Óčko Hynka Chudárka a výkonného ředitele ČT 24 Romana Bradáče, úspěch Radomíra Šimka a Jana Svobody lze označit za překvapivý, neboť nefigurovali ani v desítce favoritů podle kurzů sázkových společností.

Radomír Šimek ve svém motivačním dopise uvedl jako výhodu, že až dosud nepracoval v mediální sféře. Má však dlouholeté zkušenosti s řízením firem různé velikosti, zaměření a charakteru, a to jak v České republice tak v zahraničí. „Jsem držitelem bezpečnostní prověrky NBÚ na stupeň ´tajné´," pochlubil se bývalý manažer Siemensu, že vzhledem k profesnímu i privátnímu životu neexistuje nic, co by bylo možno proti němu s jakýmkoli záměrem využít či zneužít.

Svoboda v ohrožení, nakonec porazil i Bradáče

Druhý překvapivý finalista Jan Svoboda měl namále už před hlasováním, když předseda Rady ČT Milan Uhde informoval, že nemá dokončené vysokoškolské vzdělání, což bylo jednou z podmínek pro účast ve výběrovém řízení. Svoboda oponoval vysokoškolským diplomem ze zahraniční soukromé univerzity. A nakonec marketingový ředitel Dopravního podniku hl. m. Prahy postoupil do finálové volby z druhého kola s 11 hlasy, když o hlas předčil i jednoho z favoritů Romana Bradáče.


K věci:

Foto: ceskatelevize.cz

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pomoc po povodních: Prezident Pavel nesl krabici. „Proč radši neposlal hradní stráž?“ ptá se generál

17:57 Pomoc po povodních: Prezident Pavel nesl krabici. „Proč radši neposlal hradní stráž?“ ptá se generál

Proč tentokrát při povodních masivněji nepomáhá armáda? A je správné, aby prezident osobně pomáhal v…