Varnsdorfské ubytovny kontrolovali hygienici

15.09.2011 21:40 | Zprávy

Všechny tři ubytovny ve Varnsdorfu na Děčínsku dnes odpoledne zkontrolovali městští úředníci a hygienici. Za asistence policistů se zaměřili se především na dodržování ubytovacích norem, řekla ČTK policejní mluvčí Veronika Hyšplerová. Žádné závěry podle ní ale dnes zveřejněny nebudou. Celá akce začala zhruba v 16:00 a skončila v 18:15.

Varnsdorfské ubytovny kontrolovali hygienici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Rom v Poschlé

První začala prohlídka ubytovny Sport, někdejšího maloměstského hotelu, který je považován za nejproblémovější ze tří ubytoven. "Měli jsme na místě tři dvoučlenné hlídky a postupovali jsme po dohodě s městským úřadem, v 18:15 už ale celá akce skončila," řekla ČTK Hyšplerová. Mezi zhruba dvacítkou kontrolorů byli městští úředníci, hygienici i hasiči. Po prohlídce Sportu si podle mluvčí prohlédli i zbylé dvě ubytovny.

SLEDUJEME téma Romové

Čtěte také:

Prosil Nečase. Neberte nám policisty, zoufá si starosta Rumburka 

Sport patří jako jediný z nich soukromému majiteli, zbylé dvě patří městu. Podle informací ČTK proplácí majiteli Sportu stát za jednoho dospělého 2750 korun, ve dvou městských se účtuje 3000 anebo 2900 korun; děti potom stojí zhruba polovinu. Ubytovny ve Varnsdorfu jsou dlouhodobě problémové, podle obyvatel města v nich bují kriminalita. I proto k nim pochodovali aktéři čtyř ze šesti demonstrací, které se ve městě za poslední tři týdny konaly, policie jim v tom ale pokaždé zabránila.

Foto: Hans Štembera

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Taková špína.“ Rakušanovi vynadali vlastní. Sám si to vytvořil, padlo

4:39 „Taková špína.“ Rakušanovi vynadali vlastní. Sám si to vytvořil, padlo

Předvolání k podání vysvětlení za kritiku Fialovy vlády. Dokument s šokujícím obsahem se stal náměte…