Chudák Hašek. Radoval se z Kalouskovy ceny a takhle dopadl

25.09.2011 19:14 | Zprávy

První místopředseda ČSSD a šéf Asociace krajů Michal Hašek napsal tiskovou zprávu, ve které uvedl, že jako hrdý patriot má radost z každého ocenění České republiky, českých sportovců, umělců i politiků. Tudíž i z ocenění ministra financí Miroslava Kalouska jako nejlepšího šéfa financí pro oblast rozvíjejících se evropských trhů. Dost si tím zavařil a reakce na jeho prohlášení jsou dost negativní. Ozval se i předseda ČSSD Bohuslav Sobotka.

Chudák Hašek. Radoval se z Kalouskovy ceny a takhle dopadl
Foto: mfcr.cz
Popisek: Ministr financí Miroslav Kalousek

Hašek s tím, že jeho prohlášení vyvolá značně rozporuplné reakce, evidentně počítal a hned se pojistil. „V české politice je v poslední době čím dál víc napětí, podráždění a nebojím se říci i osobní nenávisti, zcela chybí tolerance a velkorysost. Očekávám, že se k mému názoru okamžitě vyjádří řada grafomanů a budou mě osočovat, že schvaluji politiku škrtů vlády a že jsem zaprodal svou duši. Není tomu tak, jen si myslím, že musíme důsledně oddělit co je pro naši zem dobré a co zlé. Kritiku všeho za každou cenu vnímám jako ohlupování lidí a to ponechám na naší politické scéně jiným. Těm, kteří to s našimi občany nemyslí vážně a jde jim pouze o moc a osobní zisk,“ napsal Hašek poté, co vyjádřil podmíněnou radost z Kalouskova úspěchu.

FOTOGALERIE Vyznamenaný ministr Kalousek

PROHLÁŠENÍ Hašek: Jako patriot vítám ocenění pana Kalouska

Patriot jsou americké střely

Předsedu ČSSD Bohuslava Sobotku jeho spolupracovník příliš nepotěšil. „Michal měl hezky česky napsat vlastenec. Patriot jsou tuším americké protiraketové střely. Myslím ale, že mezi členy a voliči ČSSD je dost osamělým fanouškem pravicového ministra financí, který snižuje daně nejbohatším a škrtá peníze invalidům, nezaměstnaným a rodinám s dětmi,“ řekl pro ParlamentníListy.cz Sobotka.

Související: 
Kalousek bude podruhé oceněn jako ministr financí roku

Ani David Rath nesdílí Haškovu hrdost na Miroslava Kalouska. „Mě spíš děsí, že Kalousek, jak přidává těm nejbohatším a ubírá 99 procentům obyvatel, navíc zadlužuje zemi, která chudne, za tyto věci ještě dostane ocenění. Já se za to stydím jako vlastenec, který chce bohaté lidi v bohaté zemi,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz středočeský hejtman David Rath.

"Zajímalo by mě vysvětlení, proč M. Hašek jako druhý nejvyšší představitel ČSSD chválí M. Kalouska, který již několik let systematicky fackuje deset milionů občanů této země a především pak voličů ČSSD. Michal Hašek si buď neuvědomuje důležitost své funkce, anebo cíleně připravuje půdu pro pokračování privatizace programu ČSSD, ve kterém mu už dnes pomáhají lidé jako Roman Houska či Jaroslav Palas,"  napsal expředseda strany Jiří Paroubek.

Prohlášení J. Paroubka ZDE

Nová svědectví proti Kalouskovi: Kurva! Dostaneš přes držku, řval na lidovce
Psychicky nevyrovnaný kmotr Kalousek. ODS zírá na ministrův rozhovor

Radost z úspěchů sportovců i Kalouska

„Jako levicový politik mám velkou řadu vážných výhrad k rozpočtům sestavovaným touto tragickou vládou i k její daňové politice. Přesto mám jako hrdý patriot radost z každého ocenění České republiky, českých sportovců, umělců i politiků. Udělení ocenění při příležitosti fóra před ministry financí a guvernéry národních bank světa je jedna z mála dobrých zmínek o politice v České republice za poslední dobu a zprávou, kterou doufám nepřehlédnou ratingové agentury a investoři českých dluhopisů. Mnoha lidem to může připadat zvláštní, ale já bych nám všem přál více podobných ocenění a méně ostudy a skandálu. Věřím a udělám maximum proto, aby i sociální demokracie dala v budoucnu České republice vládu a ministry, kteří budou získávat prestižní mezinárodní ocenění a především přesvědčí občany o správnosti a potřebnosti moderní reformní sociálnědemokratické politiky,“ uvedl Hašek v prohlášení, za které dostal "stěr" od spolustraníků.

K tématu:
Kalousek převzal ocenění ministr financí roku 2011

Kalousek převzal cenu časopisu Emerging Markets v noci ze soboty na neděli. Českým médiím při té příležitosti sdělil, že v současné situaci nelze skutečný vývoj ekonomiky v příštím roce odhadovat a že tedy mohou přijít škrty i nad rámec návrhu státního rozpočtu pro rok 2012.

„V takovém případě bychom museli opustit politiku tupých škrtů a začít s politikou velmi, ale velmi ostrých škrtů,“ sdělil ve Washingtonu. Nad scénářem, co se stane příští rok, když se kvůli ekonomickému poklesu nepodaří naplnit státní kasu tak, jak si vláda představovala, se zamýšlí i premiér Petr Nečas. Podle něj by úspora například dvanácti miliard nebyla pro vládu žádný problém.

Čtěte více:
Kalousek navrhuje politiku ostrých škrtů, pokud se zhorší ekonomika 


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE
Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

Mgr. Jan Tecl, MBA byl položen dotaz

Nemyslíte, že je třeba pomoc hlavně lidem, ne bankám?

Dobrý den, můžete mi vysvětlit, jaký smysl mají poplatky za předčasné splacení hypoték? Proč trestat ty, co se chtějí a mají možnost se zbavit dluhů? Vždyť banky na úrokách i tak dostávají dost a žadatelé, hlavně mladí, mají dost problémů s tím vůbec na hypotéku dosáhnout, tak proč jim ještě ODS a T...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dotaz na finance Marka Hilšera skončil útokem jeho manželky

4:38 Dotaz na finance Marka Hilšera skončil útokem jeho manželky

Založil senátor Hilšer účelově vlastní politické hnutí kvůli tomu, aby od státu kromě senátorského p…